Anja treća iz ruskog

Anja Kovačević učenica devetog razreda OŠ “Risto Ratković” uspješna na takmičenju iz ruskog jezika
3 komentar(a)
Anja Kovačević, Foto: Jadranka Ćetković
Anja Kovačević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.06.2015. 18:14h

Učenica devetog razreda OŠ „Risto Ratković“ iz Bijelog Polja Anja Kovačević osvojila je 3. mjesto na trećoj NIS Olimpijadi iz ruskog jezika, održanoj u Beogradu.

U finalnom krugu nadmetala se među 66 učenika sa prostora Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. U eliminacionom krugu testa učestvovalo je više od 400 takmičara i na tom testu Anja je od 60 osvojila 59 poena, dok je na olimpijadi od mogućih 100 imala 90 poena.

„Ruski jezik sam zavoljela zbog svoje nastavnice Vere i smatram da je ovo naš zajednički uspjeh“, kazala Anja .

Prvi dio testa, dodala je ona, sadržao je pitanja iz gramatike i leksike a drugi dva teksta koja učenici slušaju i jedan koji sami čitaju, nakon čega odgovaraju na pitanja.

„Tu se pravi presjek, i na usmeni dio se pozivaju samo oni koji su postigli dovoljan broj poena, zavisno od kategorije“, ispričala je ona.

Nastavnica i mentorka Vera Joksimović je kazala da su pripreme za takmičenje trajale oko godinu dana.

„Ovom takmičenju je prethodilo državno takmičenje koje je završeno sredinom marta ove godine, na kojem je Anja osvojila drugo mjesto“, kazala je Joksimović.

Prošle godine učenica ove škole Ena Topčibašić osvojila je prvo mjesto na NIS olimpijadi. Nastavnica Vera Jokismović dobitnik je državne nagrade Oktoih. Njeni učenici proteklih godina osvojili su više od 50 nagrada i priznanja na takmičenjima iz ruskog jezika

Bonus video: