Podgorica: Tri zmije ubijene kod OŠ "Branko Božović"

Herpetolozi tvrde da su zmije počele da se pojavljuju još prije tri mjeseca. Objasnili su da su probudile iz zimskog sna, i da se mogu udaljiti od staništa radi razmnožavanja, traženja mjesta za polaganje jaja i u potrazi za hranom
375 pregleda 29 komentar(a)
Igor Joličić, Foto: Privatna arhiva
Igor Joličić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.06.2015. 16:16h

Mještanin Zagoriča Igor Joličić usmrtio je juče tri zmije u blizini Osnovne škole "Branko Božović" u tom naselju, od kojih je najveća dugačka oko metar i po.

Joličić tvrdi da je prije dva dana oko 16 časova, kada se vratio sa posla, čuo vrisak djece iz komšiluka, koja su se uplašila velike zmije.

"Zmija je izmilila ispod jednog kamena, koji je ostao nakon asfaltiranja ulice. Izašao sam i krampom ubio zmiju, a kasnije sam vidio da su ispod kamena bile još dvije”, kazao je Joličić.

Tvrdi da svakog dana parkira automobil na tom mjestu i da nikada nije ni sumnjao da tu ima zmija, a upozorio je i da su bile tik uz ogradu škole.

Herpetolozi tvrde da su zmije počele da se pojavljuju još prije tri mjeseca. Objasnili su da su probudile iz zimskog sna, i da se mogu udaljiti od staništa radi razmnožavanja, traženja mjesta za polaganje jaja i u potrazi za hranom.

Bonus video: