Zajedništvo najmlađih u borbi za zaštitu životne sredine

U programu su učestvovali i mladi saksofonisti – učenici Muzičke škole Tivat Goran Čelanović i Matija Vučinović
0 komentar(a)
Djeca Tivat, Foto: Siniša Luković
Djeca Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.06.2015. 12:53h

U sklopu programa pod nazivom "Radost djetinjstva" i povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine , Dječiji savez Tivta priredio je u velikom Gradskom parku simboličnu kulturno-ekološku manifestaciju. Međunarodna škola “Knightbridge” (KSI) i Modni klub "Da Qui" iz Tivta darovali su parku dvije sadnice divljeg jasmine – puzavice koje će obmotati metalni volat što ga je je obezbjedio Dječiji savez.

U postavljanju volta i sadnji jasmina, djeci Tivta i njihovim drugarima – strancima iz KSI škole, pomogla je služba Gradskog zelenila tivatskog Komunalnog preduzeća. Kako je saopšteno ovaj novi romantičan biljni detalj u parku, osim estetike, za cilj ima i simbolično prikazati zajedništvo najmlađih u borbi za zaštitu životne sredine.

U programu su učestvovali i mladi saksofonisti – učenici Muzičke škole Tivat Goran Čelanović i Matija Vučinović, a djeca iz vrtića Knightbridge škole sa svojim je vaspitačima, izvela su posebnu koreografiju uz poznatu melodiju "You are my sunshine".

Djeca iz srednje i starije vaspitne grupe tivatskog vrtića “Bambi”, Andrej Perović, Kosta Ćalasan, Anastasija Grbović, Stefan Donković i Maša Konatar, ispred volta od jasmina izrecitovala su prigodne stihove.

Predstavnici Dječijeg saveza Tivta , Opštine i O.Š. "Drago Milović" danas će u sklopu svoje tradicionalne akcije "Malim školama u pohode", posjetiti područno odjeljenje OŠ “Aleksa Đilas Bećo” u selu Gojakovići u opštini Mojkovac.

Ta škola ima samo dva učenika-prvaka sa kojima radi nastavnica Jovanka Merdović, pa će im Tivćani odnijeti prigodne poklone.

Bonus video: