Transformersi putuju u Beograd, Džinzonu spašena glava

Roboti na beogradskom Trgu Republike, u sklopu „Beogradskog ljetnjeg festivala”
70 pregleda 7 komentar(a)
transformers, Džinzon, Foto: Luka Zeković
transformers, Džinzon, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.06.2015. 10:08h

Nakon velikog uspjeha transformersa u Podgorici, umjetnik Danilo Baletić će svoje autobote i deseptikone, kao što su “Vijesti” ranije pisale, predstaviti beogradskoj publici.

On je na internetu objavio trejler za izložbu robota iz popularnog filmskog ostvarenja Majkla Beja, na beogradskom Trgu Republike, u sklopu “Beogradskog ljetnjeg festivala.”

Baletić, međutim, tvrdi da je euforiju oko preseljenja pokvarilo to što je transformersu Džinzonu, koji je ispred biblioteke “Radosav Ljumović”, otkinuta glava.

Nepoznati počinioci oštetili su transformersa Džinzona u nedjelju otkinuvši mu glavu, a prizor je neprijatno iznenadio građane.

“Znao sam da da se takve stvari moraju desiti kod nas, ali nijesam očekivao da će se to desiti baš sad, kada sam u najvećoj gužvi. Sreća što sam uspio da spasim glavu robota, inače bih sada imao velikih problema sa izložbom u Beogradu”, kazao je Baletić.

On je najavio da bi u naredna dva dana svi tranformersi trebalo da budu sklonjeni sa podgoričkih ulica, odnosno počela bi selidba za Beograd.

Tvrdi da mu organizatori “Beogradskog ljetnjeg festivala” prave male probleme oko datuma izložbe.

“Danas su mi javili da će Knez Mihajlova biti zauzeta šestoga i da ću možda morati da odložim izložbu za 16. jun. Puno je stresa oko selidbe, ali mlad sam, izdržaću”, kazao je juče Baletić.

Baletić je zbog izložbe dobio nekoliko nagrada kao umjetnik i kao čovjek koji je na neobičan način promovisao Podgoricu.

Baletićeva izložba je upriličena u okviru manifestacije „Podgoričko ljeto" 2014. godine.

Od sedam transformersa, koliko ih je na ulicama grada, do sada je uklonjen najveći, Megatron, težak 20 tona i visok 14 metara.

On je bio postavljen na Trgu Republike, a uklonjen je zbog obilježavanja 70 godina pobjede nad fašizmom.

Bonus video: