Transformersu neko otkinuo glavu

Prizor je neprijatno je iznenadio građane, a neki tvrde da su počinioci ovog vandalizma grupa maloljetnih dječaka
53 pregleda 25 komentar(a)
Džinzon, Foto: Borko Ždero
Džinzon, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 01.06.2015. 05:39h

Nepoznati počinioci oštetili su transformersa Džinzona - otkinuvši mu glavu. Džinzon je u julu prošle godine postavljen između bibilioteke “Radosav Ljumović” i zgrade Glavnog grada, a glava je juče bila ispred robota.

Prizor je neprijatno je iznenadio građane, a neki tvrde da su počinioci ovog vandalizma grupa maloljetnih dječaka. Tvorac robota Danilo Baletić, na tranformersu Džinzonu, visokom tri metra i teškom oko tonu, radio više od mjesec dana.

Peti po redu transformers umjetnika Danila Baletića postavljen je u odbrambenom stavu, spreman da “brani Podgoricu” od zla, a umjetnik je ranije kazao da je ovaj dobri autobot rođeni brat zlog deseptikona Eli Musa, koji stoji na ulazu u Kraljev park.

Ranije je i Eli Musa čak dva puta bio na meti vandala - prošlog ljeta su mu otkinuli glavu, dok je krajem 2014. godine izlijepljen plakatima danilovgradske diskoteke Central. O “Čuvarima Podgorice” Baletića, ranije su izvještavali svjetski mediji.

Baletić je ranije kazao “Vijestima” da su o njima pisale najčuvenije medijske kuće među kojima je i Asošijejtid pres, CNN, Rojters, BBC, Vašington tajms, istakavši da je priča o transformersima stigla i do Arabije, Kine, Japana...

Baletić je najavio da postoji mogućnost da će svih sedam transformersa biti preseljeni u Beograd.

Megatron, težak 20 tona i visok 14 metara, uklonjen je početkom maja sa Trga Republike, a i ostali su trebali da budu prošlog mjeseca.

Bonus video: