Štandovi u "Bazaru" puni ljekovitih proizvoda

Izlagači iz svih krajeva Crne Gore prodaju med, čajeve, kreme i losione...
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2015. 10:28h

Treći sajam “Dani prirodne medicine” okupio je proizvođače iz čitave Crne Gore i ljubitelje zdravih stilova života u "Bazaru".

Manifestacija je organizovana u saradnji sa Institutom za prirodnu medicinu, čiji je direktor Zdravko Vučinić održao besplatnu radionicu za posjetioce pod nazivom “Kako pročistiti organizam”.

Građani su kupovali čajeve, med i preparate za njegu kože, a bilo je i onih koji su tragali za voćnim rakijama i vinima.

Domaće proizvode na bazi pčelinjih proizvoda i bilja, među kojima su kreme za opekotine, sapuni, kreme za osjetljivu kožu, tonici i propolis kapi, predstavila je Sanja Simonović Delević.

Ona je kazala da po drugi put učestvuje na sajmu u Bazaru i da ljudi kupuju preparate za liječenje bronhitisa, astme, prostate i kašlja.

Svi proizvodi na njenom štandu koštali su od jednog do 10 eura, a Simonović Delević, koja je dobijala zahvalnice i diplome na brojnim manifestacijama ovog tipa, poručila je da se još uvijek može živjeti od pčelarstva.

Ljekovite tinkture, sokove i čajeve iz Pivske planine za vikend je izložila Mara Živković.

Među kvalitetnim, prirodnim proizvodima bili su čajevi od divljeg origana, vranilovke, hajdučke trave, virka, pelina, ali i brezova voda, vino od divlje borovnice, kreme protiv celulita....

Živkovićeva je kazala da su građani zadovoljni kvalitetom, kao i cijenama, dodavši da ima stalne mušterije...

Dragica Mirjačić prodavala je i promovisala proizvode od drenjina, ubranih u selu Bršno, nedaleko od Nikšića.

Preko deset vrsta proizvoda (kompota, likera, rakije, džemova) bilo je na štandu Mirjačićeve, koja je redovni učesnik sajmova već devet godina.

Sajam je otvoren još danas do 20 časova.

Galerija

Bonus video: