Vlada: Mišljenje Venecijske komisije o kojem govori SPC ne postoji

"Seriji nepočinstava koje ne priliče predstavnicima nijedne vjerske zajednice", zvaničnici SPC su, kako poručuju iz Vlade, pridružili i ovu parapolitičku intrigu, "podmećući javnosti falsifikat" mišljenja Vencecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti
76 pregleda 3 komentar(a)
zgrada Vlade, Foto: Luka Zeković
zgrada Vlade, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.09.2018. 14:14h

Tvrdnja predstavnika Srpske pravoslavne crkve da je Vlada Crne Gore sakrila od građana navodno mišljenje Venecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti apsolutna je neistina, navodi se u reagovanju Vlade Crne Gore.

"Drskost i nesumnjiva zla namjera sa kojima je ova lažna optužba plasirana u javnost još jednom pokazuju na šta su sve spremni pojedini zvaničnici SPC sa ciljem zadržavanja nelegitimnih privilegija i prihoda od uzurpirane državne imovine Crne Gore", navodi se u saopštenju.

"Seriji nepočinstava koje ne priliče predstavnicima nijedne vjerske zajednice", zvaničnici SPC su, kako poručuju iz Vlade, pridružili i ovu parapolitičku intrigu, "podmećući javnosti falsifikat" mišljenja Vencecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Iz Vlade tvrde da je istina da mišljenje Venecijanske komisije ne samo da nikad nije dostavljeno Vladi već nikad nije ni sačinjeno.

"Isfabrikovani dokument o kojem govore pojedini predstavnici SPC je, dakle, običan falsifikat".

"Vlada Crne Gore će, bez obzira na ovu prljavu kampanju započetu neosnovanim tvrdnjama patrijarha SPC Irineja koji je Crnu Goru uporedio sa NDH, istrajati na zaštiti državnih interesa, uz puno poštovanje slobode vjeroispovijesti i jednakosti svih vjerskih zajednica u građanskoj Crnoj Gori", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: