Rožajski mališani uživali u igri u "vrtiću" na otvorenom

U Crnoj Gori oko 40 odsto djece pohađa predškolsko obrazovanje, saopštio je nedavno šef predstavništva UNICEF-a, Bendžamin Perks, navodeći da je deset puta manja vjerovatnoća da u vrtiće ide dijete iz Rožaja nego iz Budve
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2015. 10:55h

U okviru kampanje "Svi u vrtić", koju su pokrenuli UNICEF i Ministarstvo prosvjete, na gradskom trgu u Rožajama danas je, u cilju povećanja broja djece koja će pohađati predškolsko obrazovanje, organizovan umjetnički i obrazovni događaj za roditelje i djecu predškolskog uzrasta.

Na trgu je organizovan vrtić na otvorenom kako bi se djeca i roditelji upoznali sa učenjem kroz igru sa vršnjacima, koje je karakteristično za vrtić, te na taj način roditelji i djeca zainteresovali za upis u predškolsko obrazovanje, piše Rožaje Today.

U Crnoj Gori oko 40 odsto djece pohađa predškolsko obrazovanje, saopštio je nedavno šef predstavništva UNICEF-a, Bendžamin Perks, navodeći da je deset puta manja vjerovatnoća da u vrtiće ide dijete iz Rožaja nego iz Budve.

On je tada kazao da se 85 odsto mozga i veći dio čula, govora i vokabulara razvija prije pete godine.

"Studija UNICEF-a pokazala je da, od 22 hiljade djece u Crnoj Gori, uzrasta od tri do šest godina, 53 odsto upiše, a samo oko 40 odsto pohađa predškolsku ustanovu“, kazao je on.

Galerija

Bonus video: