U nedjelju državno takmičenje u pružanju prve pomoći

Na takmičenju učestvuju ekipe podmlatka i omladine iz 14 opština, i to: Bar, Bijelo Polje, Budva, Berane, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Plav, Pljevlja, Podgorica, Rožaje i Tivat. U Crvenom krstu očekuju oko 300 takmičara
51 pregleda 0 komentar(a)
Crveni krst Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Crveni krst Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.05.2015. 09:14h

Crveni krst Crne Gore organizuje 43. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje se održava u nedjelju, 31. maja 2015. godine, u Domu solidarnosti, u Sutomoru.

Na takmičenju učestvuju ekipe podmlatka i omladine iz 14 opština, i to: Bar, Bijelo Polje, Budva, Berane, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Plav, Pljevlja, Podgorica, Rožaje i Tivat. U Crvenom krstu očekuju oko 300 takmičara.

Takmičari će svoja znanja i vještine pokazati na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, zemljotresi, nesreće na plaži, sportske povrede... Na jednom od poligona će predstavnici Sektora za vanredne situacije takmičare upoznati sa procedurama u slučaju zemljotresa.

Za najbolje tri ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, kao i trodnevno ljetovanje u Domu solidarnosti, dok će sve ekipe dobiti zahvalnice i simbolične poklone. Biće proglašene i najbolje ekipe u spremnosti i snalažljivosti iskazanim na zabavnim poligonima. Nagradu će dobiti i dva markiranta koja najuvjerljivije prikažu povredu/stanje.

"Ovaj oblik rada Crvenog krsta je veoma važan, posebno sa aspekta pripremljenosti stanovništva za djelovanje u prirodnim nesrećama i drugim vanrednim stanjima, a takođe i za pružanje prve pomoći i samopomoći u saobraćajnim i drugim vrstama nezgoda", saopštili su iz Crvenog krsta.

Bonus video: