Čitali "Pobjedu" za "Minut - dva"

Tokom 2013. i početkom 2014. godine, vlasnike “Vijesti“ Pink M je prikazivao kao “sivu eminenciju i osnivače političkih partija”, nazivao ih “mafijaškom organizacijom”, a novinare njihovim “vojnicima“
71 pregleda 1 komentar(a)
Pink M, Foto: Zoran Đurić
Pink M, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.05.2015. 17:36h

Direktor kompanije Pink M Goran Radenović saopštio je juče da su “kolegijum i on lično kao programski direktor“ tvorci emisije “Minut - dva“.

U nastavku parnice po tužbi firme Daily Press, Radenović je kazao da je, “kao u svim redakcijama”, urednik informativnog programa odlučivao o tome šta će se emitovati u emisijama “Minut - dva“ i “Infomonte“.

Odgovarajući na pitanje advokata Daily pressa Nemanje Ilića, on je u Privrednom sudu rekao da je “periodično održavao kolegijume”.

Tokom 2013. i početkom 2014. godine, vlasnike “Vijesti“ Pink M je prikazivao kao “sivu eminenciju i osnivače političkih partija”, nazivao ih “mafijaškom organizacijom”, a novinare njihovim “vojnicima“. Daily Press je tužio Pink M i zatražio nadoknadu štete od 660.000 eura zbog negativne kampanje i, kao posljedicu toga, pada prihoda tokom 2013. i početkom 2014. i povrede ugleda brenda “Vijesti”...

Radenović je negirao da je bilo političkog i uticaja određenih ličnosti na uređivačku politiku, a da je oko 90 odsto informacija preneseno iz tada državne “Pobjede”, za koju je rekao da je “kredibilan medij”.

On je demantovao da je emitovane vijesti projektovao Vladimir-Beba Popović.

“Ne, apsolutno ne. Beba Popović nema nikakve veze sa TV Pink M“, saoštio je Radenović, odgovarajući na pitanje advokata Pinka M Borivoja Pajovića.

Ilić je prigovorio na kraju svjedočenju, jer je u “pretežnom dijelu iznosio svoje lične stavove i razmišljanja o spornom predmetnom odnosu, a da nije bio u mogućnosti da se konkretnije i preciznije izjasni o detaljima o kojima je govorio“.

U ulozi posmatrača suđenju je prisustovao i predstavnik američke ambasade. Američka kompanija MDIF posjeduje 30 odsto vlasništva preduzeća Daily Press koje izdaje dnevne novine “Vijesti”.

Bonus video: