Radojević: CGES eksproprisao 154 m², a uništio kompletnu parcelu

Radojević se pita da li je građanin drugog reda kada CGES, kako kaže, uz pomoć pojedinaca iz sudova, policije i Direkcije za nekretnine pokušava da ga ubijedi da nema nikakva prava na svojoj imovini
70 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Radojević, Foto: Svetlana Mandić
Mirko Radojević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.09.2018. 14:07h

Mirko Radojević tvrdi da je Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) najavio nastavak radova, koji podrazumijevaju, kako tvrdi, „uzurpaciju njegove imovine“ u selu Gornja Brezna, u Pivi, pri čemu mu je skrnuta pažnja da će ovoga puta, ukoliko ih u toj namjeri zaustavi, „snositi ozbiljne posljedice“.

CGES je prije desetak dana, uz pratnju policije i hitne pomoći, pokušao da uđe na imanje Radojevića, ali je policija otkazala asistenciju. CGES se poziva na Rješenje o privremenoj mjeri koje je, kako Radojević tvrdi, nezakonito i van nadležnosti donio sudija nikšickog Osnovnog suda.

“CGES je eksproprisao 154 metara kvadratna od moje parcele ukupne površine 6.000 kvadrata, a uništio je kompletnu parcelu, posjekli su šumu, napravili koridor, nasuli put, sve bez ijednog papira. U toku su postupci, ali uprkos tome juče su mi najavili da će ponovo krenuti da uzurpiraju moju svojinu, i upozorili me da ukoliko ih u tome budem spriječavao mogu biti uhapšen i plaćati drakonske kazne”, navodi Radojević.

On se pita da li je građanin drugog reda kada CGES, kako kaže, uz pomoć pojedinaca iz sudova, policije i Direkcije za nekretnine pokušava da ga ubijedi da nema nikakva prava na svojoj imovini.

“Sada pokušavaju na osnovu Rješenja o privremenoj mjeri koje im omogućava samo prolaz do njhove parcele od 154 kvadrata, da okupiraju moju imovinu i koriste je za obavljanje radova. Na imovinu koja je moje vlasništvo, a koju se već potpuno uništili, neće ući, pa ako će me neko uhapsiti zato sto branim uzurpaciju i okupaciju svog vlasništva, neka me uhapsi. U Breznima sam, ostavio sam porodicu, posao, trpim ogromnu štetu jer moram da stražarim ovdje i ne dozvolim otimačinu mog vlasnistva”, poručio je Radojević.

Bonus video: