Šoškić kod specijalnog tužioca

CGO je dostavio VDT-u urgenciju u vezi sa krivičnom prijavom i dokaze koji upućuju na zloupotrebu službenog položaja i konflikt interesa Šoškića i sudske vještakinje finansijsko-ekonomske struke Aleksandre Anđelić. Prethodno je kolašinsko tužilaštvo odbacilo ovu krivičnu prijavu
141 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Šoškić, konferencija, Foto: CGO
Miloš Šoškić, konferencija, Foto: CGO
Ažurirano: 27.05.2015. 18:06h

Specijalni tužilac za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina razmatra krivičnu prijavu Centra za građansko obrazovanje (CGO) protiv višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Zamjenik VDT-a Petar Kapuci obavijestio je CGO da će ih upoznati o konačnoj odluci, u vezi sa prijavom koju su podnijeli 9. aprila.

“Obavještavamo vas da smo... krivičnu prijavu... sa prilozima u kojoj navodite da su policijski službenici Uprave policije i postupajući tužioci, u konkretnoj stvari, preduzeli radnje koje ste kvalifikovali i kao krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dostavili Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina...”, navodi Kapuci u dopisu upućenom CGO.

Šoškić juče nije htio da komentariše ove informacije.

CGO je dostavio VDT-u urgenciju u vezi sa krivičnom prijavom i dokaze koji upućuju na zloupotrebu službenog položaja i konflikt interesa Šoškića i sudske vještakinje finansijsko-ekonomske struke Aleksandre Anđelić. Prethodno je kolašinsko tužilaštvo odbacilo ovu krivičnu prijavu.

Šoškić je vodio istragu povodom anonimne krivične prijave, koja je podnesena prije skoro dvije godine, zbog navodne utaje poreza. Tužilaštvo je na kraju, kao i Poreska uprava, konstatovalo da je poslovanje CGO ispravno...

Izvršna direktorica CGO Daliborka Uljarević ocijenila je u krivičnoj prijavi da postoji osnovana sumnja da su Šoškić i Anđelićeva informacije iz spisa predmeta “dijelili sa trećim licima”.

U urgenciji se navodi da postoji sumnja da Šoškić i dalje ime informacije koje je prikupio radeći na slučaju.

”Upotreba ovakvih podataka u javnosti predstavlja kršenje prava na privatnost i strogo je zakonom zabranjena, a u određenim oblicima zloupotrebe i krivično-pravno sankcionisano, što sada već i laici znaju, a posebno je poznato tužiocu”.

Uljarević ocijenila je juče da dokazni materijal koji je CGO predao, ali i dodatni navodi, ukazuju da se po prethodnoj prijavi nije postupalo savjesno i profesionalno: ”A svakako ne ide u prilog tužilaštvu da dokaze prikuplja NVO sektor”.

Ona očekuje da će ovog puta tužilaštvo raditi “posvećeno, profesionalno i nepristrasno iako se radi o jednom od njihovih kolega”.

Bonus video: