BOGATA BOTANIČKA BAŠTA

Tivat: Đaci i Zeleni tim Opštine sadjom u Gradskom parku obilježili Dan parkova

Povodom dana kada Evropa slavi parkove, tivatski Gradski park je dobio tri nove sadnice stabla Parrotia persica, koje je obezbjedila Opština Tivat, a zasadila ih je služba "Zelenila" uz pomoć osnovaca
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2015. 13:32h

Zeleni tim Opštine Tivat danas je u saradnji sa preduzećem "Komunalno", Osnovnom školom "Drago Milović" i Muzičkom školom Tivat, u velikom Gradskom parku obilježio Evropski dan parkova.

Veliki gradski park u Tivtu prostire se na oko 6 hektara, a podignut je 1892. godine po naredbi komandanta ratne mornarice Austro-Ugarske, admiral Maksimilijana Daublebskog fon Šterneka.

Prvenstveno njegovim zalaganjem, u Tivtu je nastala najveća i jedna od najbogatijih botaničkih bašti na istočnoj obali Jadrana.

Učenike tivatskih škola koji su se okupili u parku, pozdravila je Tatjana Jelić, sekretarka za zaštitu životne sredine i urbanizam Opštine Tivat, a mali ekološki čas djeci je održala Tanja Krstović, inženjerka hortikulture koja je rukovodilac službe “Gradskog zelenila” u Tivtu.

Povodom dana kada Evropa slavi parkove, tivatski Gradski park je dobio tri nove sadnice stabla Parrotia persica, koje je obezbjedila Opština Tivat, a zasadila ih je služba "Zelenila" uz pomoć osnovaca.

Galerija