Studenti crnogorskog jezika: Bečanović nikoga nije vrijeđala

“Odgovorno tvrdimo da prof. Bečanović nikada i nikog nije vrijeđala na času, pogotovo ne studente srpskog jezika”, piše u pismu koje je potpisalo 19 studenata
98 pregleda 68 komentar(a)
Tatjana Bečanović, Foto: Svetlana Mandić
Tatjana Bečanović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.05.2015. 19:59h

Studenti druge godine odsjeka za crnogorski jezik tvrde da nijesu tačne optužbe kolega sa kojima zajedno slušaju izrečene na račun profesorice Tatjane Bečanović.

Oni su pozvali nadležne da spriječe “organizovanu hajku koja se sprovodi”, nakon što je 18 studenata programa za srpski jezik optužilo Bečanovićevu za “neetičko i neakademsko ponašanje” i zatražilo zaštitu od uprave Filozofskog fakulteta i Univerziteta...

Njihove kolege, međutim, tvrde da predavanjima prisustvuje svega četvoro studenata sa odsjeka za srpski jezik.

“Odgovorno tvrdimo da prof. Bečanović nikada i nikog nije vrijeđala na času, pogotovo ne studente srpskog jezika prema kojima se odnosi krajnje blagonaklono i profesionalno”, piše u pismu koje je potpisalo 19 studenata.

U pismu upućenom dekanu Goranu Baroviću, rektorki Radmili Vojvodić i medijima, studenti navode da je “privilegija” slušati predavanja Bečanovićeve, “od koje su naučili sve što znaju o književnosti”.

“Apelujemo na vas da preispitate tvrdnje kolega sa Studijskog za srpski jezik i književnost i kaznite postupak instrumentalizacije studenata”.

Barović je pojasnio da je tražio od Bečanovićeve da se izjasni o optužbama, a “kako se to nije dogodilo” proslijedio ga je organima Univerziteta: Ne kažem da je pismo studenata srpskog jezika istinito ili neistinito... Na Sudu časti je da procijene istinitost”. Bečanovićeva je kazala da je “autorstvo” pisma “veoma sporno” i da je riječ o “orkestriranom napadu na nju“.

Bonus video: