Žugić: Podrška razvoju filmske industrije

Žugić se, kako je saopšteno, sastao sa predstavnicima američke kompanije „Immersive Artistry“, na čelu sa izvršnim direktorom Cary Granet-om
0 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Savo Prelević
Radoje Žugić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2015. 17:47h

Filmska industrija nedovoljno je razvijena u Crnoj Gori, a postoji veliki potencijal koji bi mogao doprinijeti dinamičnijem ekonomskom rastu, poručio je ministar Radoje Žugić.

Žugić se, kako je saopšteno, sastao sa predstavnicima američke kompanije „Immersive Artistry“, na čelu sa izvršnim direktorom Kerijem Granetom.

Predstavici te kompanije naveli su da su zainteresovani za pružanje doprinosa razvoju filmske djelatnosti u Crnoj Gori, imajući u vidu da je prepoznata kao država bogata mnogim prirodnim ljepotama i kao takva atraktivna za predstavljanje svjetskoj javnosti, kako publici tako i investitorima.

„Konstatujući da je pomenuta grana industrije u ovom trenutku nedovoljno razvijena, a da postoji veliki potencijal koji bi, kroz direktne i indirektne efekte, mogao doprinijeti jačanju konkurentnosti naše privrede, kao i dinamičnijem ekonomskom rastu, Žugić je iskazao spremnost pružanja podrške za davanje podsticaja reputabilnim investitorima za djelovanje u ovoj oblasti“, kaže se u saopštenju.

Kako navode iz Ministarstva, dogovoreno je da se, u narednom periodu, napravi detaljna analiza eventualnih modaliteta saradnje, prvenstveno sa aspekta budžetske izloženosti Crne Gore, odnosno održivosti i stabilnosti javnih finansija, a u koordinaciji sa resornim organima vlasti.

Bonus video: