UMHCG: Pomoćićemo osobama s invaliditetom da se upišu na fakultet

Iz UMHCG napominju da su neka od prava osoba s invaliditetom u oblasti obrazovanja postala i sastavni dio novog Zakona o visokom obrazovanju, u čijoj izradi je učestvovala i predstavnica UMHCG
0 komentar(a)
osobe s invaliditetom, Foto: Shutterstock
osobe s invaliditetom, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.05.2015. 09:14h

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) poziva sve mlade, srednjoškolce i osobe s invaliditetom koje žele da studiraju da se jave Studentskoj savjetodavnoj kancelariji radi podrške u procesu visokog obrazovanja.

"Kancelarija predstavlja resursni centar za studente s invaliditetom sa crnogorskih univerziteta i samostalnih fakulteta, gdje će studenti s invaliditetom imati mogućnost da dobiju svu neophodnu podršku i informacije vezane za njihovo studiranje. Stoga se, radi poboljšanja položaja mladih u oblasti obrazovanja i pružanja šansi i mogućnosti svima, obraćamo svim budućim studentima s invaliditetom da se obrate Udruženju, kako bi im UMHCG pomoglo prilikom upisa na željeni fakultet i bilo na usluzi tokom studiranja, odnosno obrazovanja", kazali su iz UMHCG.

Oni napominju da su neka od prava osoba s invaliditetom u oblasti obrazovanja postala i sastavni dio novog Zakona o visokom obrazovanju, u čijoj izradi je učestvovala i predstavnica UMHCG.

"Podjećamo da Univerziteti već potencijalne studente s invaliditetom upućuju na Kancelariju. Takođe su pojedini fakultetti već objavili informacije o prvom upisnom roku i naznačili da se osobe s invaliditetom jave Studentskoj savjetodavnoj kancelariji, odnosno UMHCG. Naše prostorije se nalaze u bloku IX, ulica Rista Dragićevića br 7. Možete nas pozvati i na brojeve telefona: 020 265 650 ili 067 801 761, ili pisati putem mejla umhcg@t-com.me ili office@umhcg.com", kazali su iz UMHCG.

Bonus video: