Nakon deset godina u Budvi opet bioskop: Na premijeri "Špijuni"

I najmlađi će biti zadovoljni, jer će na reportoaru, svakog dana biti najmanje jedan film za djecu
250 pregleda 4 komentar(a)
bioskop, Budva, Foto: Vuk Lajović
bioskop, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.05.2015. 14:58h

Ponovo radi bioskop - reklama je kojom je oblijepljena kompletna Budva.

Nakon decenije, od kada je bioskop, zbog privatizacije “Zeta filma” zatvoren, metropola turizma, nije imala svoju biskopsku salu, a samo tokom ljetnjih mjeseci, ljubitelji kinematografije mogli su tokom festivala “Cinemania”, na bazenu “Rondo” i u sali Spomen doma Crvena komuna u Petrovcu da gledaju svjetske filmske hitove.

Svečano otvaranje “Cadmus Cineplex mega promet” bioskopa biće u subotu 30. maja, kada će biti i prva projekcija u prostorijama koje je Opština dobila u poslovnom centru “TQ Plaza”.

"Budva “Cineplex Consortium", konzorcijum kojeg su osnovali “Lovćen film” iz Budve i preduzeće “Art - Vista” iz Beograda, uspjeli su da u proteklih godinu dana realizuju projekat izgradnje savremenog biskopa, koji objedinjuje četiri sale.

“Lovćen film će svojim dragim prijateljima i gostima predstaviti novi bioskop na svečanom otvaranju u subotu 30. maja sa početkom u 18.30 časova.

Svečanosti će prisustvovati brojne zvanice iz svijeta filma, kulture, sporta, umjetnosti, politike”, saopštili su “Vijestima” iz konzorcijuma.

Čast da otvori sezonu u novom bioskopu, najmodernijem na crnogorskom primorju pripašće filmu „Špijuni", koji će biti premijerno prikazan u jugoistočnoj Evropi.

Navode da će repertoar biti sastavljen tako da zadovolji sve ukuse.

„Svakodnevno će se prikazivati 12 filmova različitih žanrova. Najmlađi će imati priliku da vide svakoga dana najmanje jedan film za djecu. Bioskop nudi specijalne popuste za određene grupe stanovnika. U sklopu “Cadmus Cineplex Mega promet” bioskopa biće otvorena i dva snek bara, ljetnja bašta i kreativni centar za posjetioce od 2 do 14 godina”, saopšteno je konzorcijuma.

Bonus video: