Porodica Korać iz Podgorice teško sastavlja kraj sa krajem

"Pozajmljivali smo novac iz mjeseca u mjesec za plaćanje stana, za račune i hranu, nadajući se da će se Vuksan brzo oporaviti i nastaviti da radi”
114 pregleda 6 komentar(a)
porodica Korać, Foto: Banka hrane
porodica Korać, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 25.05.2015. 08:34h

Četvoročlana porodica Korać živi u naselju Murtovina, kao podstanari, bez primanja, a računi se nagomilavaju, kao i kirije.

“Sve je počelo kada je suprug Vuksan, 52-godišnji školovani konobar, nakon mnogo odlaganja morao poći na operaciju bruha u novembru prošle godine. Kako operaciju nije uradio blagovremeno, došlo je do komplikacija i morala se uraditi jos jedna”, kazala je Daliborka Korać.

Ona je istakla da je nakon toga uslijedio period oporavka, a porodica je ostala bez ikakvog prihoda.

“Pozajmljivali smo novac iz mjeseca u mjesec za plaćanje stana, za račune i hranu, nadajući se da će se Vuksan brzo oporaviti i nastaviti da radi”, kazla je Koraćeva.

Ona je kao posljedicu stresa od nemaštine koja ih je nenadano snašla dobila sarkoidozu, autoimunu bolest i provela neko vrijeme na liječenju u Brezoviku.

“Podstanari smo uvijek, ali do sada smo uvijek mogli redovno plaćati kiriju i podmirivati troškove život a”, kazala je Koraćeva.

Ona je istakla da je sada sve nemoguće, pa čak i to da ode na pregled kod doktora u Brezovik, zato što nema 15 eura za troškove puta.

“Djeca ne idu na trening iako sport obožavaju, računi za struju i vodu su se nagomilali, kiriju nismo platili nekoliko mjeseci, a da ne pominjem dug u prodavnici i pozajmice kod prijatelja i rođaka", požalila se Daliborka.

Banka hrane Crne Gore, povodom rođendana jednog od dva sina bračnog para Korać, danas će mu uručiti rođendansku tortu. Kako je saopšteno iz Banke hrane, on je za svoj rođendan poželio da mu otac dobije posao i da, zajedno sa bratom nastavi treniranje košarke koju izuzetno vole, a koju su prestali trenirati zbog nemogućnosti da plate članarinu od kada im se otac operisao od bruha.

Vuksan je radio u restoranu, koji se nakon njegove operacije zatvorio i tako ostao bez posla.

Bonus video: