Svečano otvaranje gradske rive i šetališta Pine u Tivtu 30. maja

"Sve je skoro završeno, očekuju se još samo formalni potpisi na zapisnike najdalje u ponedjeljak, pa slijedi zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole“ kazao je "Vijestima" direktor Direkcije za investicije i razvoj Opštine Tivat Peđa Obradović
421 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2015. 10:15h

Iako je izgradnja završena prije više od pola godine, tehnički prijem rekonstruisane i uređene gradske rive Pine u Tivtu tek se ovih dana privodi kraju. Svečanost otvaranja novouređene gradske rive i šetališta Pine u Tivtu zakazana je za 30. maj kada će se ovdje održati čuveni gastro-šou "Pjat od žućenice“, a nastupiće i splitska pjevačica Jelena Rozga.

"Sve je skoro završeno, očekuju se još samo formalni potpisi na zapisnike najdalje u ponedjeljak, pa slijedi zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole“ kazao je "Vijestima" direktor Direkcije za investicije i razvoj Opštine Tivat Peđa Obradović.

On je protekle skoro dvije godine koliko su kroz razne faze trajali radovi na Pinima, koordinirao izvođača - nikšićki "Erlang" koji je drastično kasnio sa radovima, ispravljao greške u projektu "Studia Synthesis".

Rekonstruisana tivatska gradska riva oštro dijeli mišljenja lokalne javnosti - dio građana pozdravlja novi, modernistički izgled "srca Tivta", dok drugi smatraju da je riva bezlična i da je izgubila tradicionalni primorski šmek.

Projekat po kome je rekonstrukcija urađena pokazao je brojne manjkavosti, a jedan od njih je i loše riješena drenaža, te nelogičan raspored dijela elektroinstalacija i nedostatak priključka za vodu za zalivanje zelenih površina, na što su se već žalili iz lokalnih komunalnih službi koje treba da održavaju Pine.

Obradović ističe da će se najvjerovatnije naknadno ugraditi automatski sistem za zalivanje zelenih površina na Pinima koje trenutno djeluju vrlo zapušteno, jer ih tivatsko JKP još nije preuzelo na održavanje od izvođača radova.

Najveći dio skupog novog biljnog materijala posađenog na rivi uništen je prije nekoliko mjeseci u velikom nevremenu kada je more poplavilo Pine, a od tada na rivi nedostaje i nekoliko novih velikih gumenih bokobrana koji su odmah oštećeni.

Izvođač "Erlang" ih još nije vratio na mjesto jer navodno, ne mogu da nađu adekvatne prohromske šarafe kojima bi bokobrane učvrstili na obalni zid.

Prijava protiv Kankaraša i Novosela

Zbog kašnjenja rekonstrukcije Pina, Mreža za afirmaciju nevladinog sekora (MANS) podnijela je krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi protiv bivšeg i aktuelnog gradonačelnika Tivta Dragana Kankaraša i Ivana Novosela.

MANS je Kankaraša i Novosela optužio da su nanijeli veliku materijalnu štetu gradu, pogotovo zbog toga što "Erlangu “ ni do danas nisu naplatili penale od 170 hiljada eura, predviđene za slučaj kašnjenja radova.

Galerija

Bonus video: