Bolnici Danilo I na Cetinju doniran savremeni operacioni sto

Predsjednica Odbora direktora CGES-a Vesna Bracanović istakla je da CGES, obavljajući osnovnu djelatnost sigurnog i pouzdanog prenosa električne energije, kroz društveno odgovorno djelovanje, u kontinuitetu podržava zajednici u kojoj djeluje i radi
374 pregleda 2 komentar(a)
Operacioni sto, Cetinje, Foto: PR Centar
Operacioni sto, Cetinje, Foto: PR Centar
Ažurirano: 11.10.2018. 14:06h

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) donirao je Bolnici Danilo I na Cetinju savremeni operacioni sto, visokih tehnoloških karakteristika, vrijedan 35 hiljada eura.

Direktorica Bolnice Danilo I Sonja Radojičić kazala je da je donacijom omogućeno kvalitetnije zbrinjavanje hirurških pacijenata i lakši rad zaposlenih u operacionom bloku.

Kako je navela, CGES je tim gestom potvrdio da je uspješna i društveno odgovorna kompanija.

„Želim da zahvalim velikom humanisti Vesni Bracanović i njenom timu na ukazanom vremenu i senzibilitetu za potrebe naše ustanove. Kolektiv cetinjske bolnice vam se najtoplije zahvaljuje na pomoći i razumijevanju, uz želju da i dalje ostvarujete sjajne rezultate u svom radu i da nastavite sa humanim akcijama“, rekla je Radojičić.

Ona je kazala da su prije donacije hirurzi, ginekolozi i anesteziolozi radili i izvodili operacije na neuslovnom operacionom stolu duže od godinu.

Predsjednica Odbora direktora CGES-a Vesna Bracanović istakla je da CGES, obavljajući osnovnu djelatnost sigurnog i pouzdanog prenosa električne energije, kroz društveno odgovorno djelovanje, u kontinuitetu podržava zajednici u kojoj djeluje i radi.

„Stoga je donacija još jedna podrška zdravstvenom sistemu Crne Gore, koja će, nadam se, doprinijeti unaprjeđenju medicinskih usluga, a sa druge strane biće od koristi i dobrobiti za pacijente“, rekla je Bracanović.

Donacija za Bolnicu Danilo I je, kako je objasnila, jedan od vidova društveno-odgovornog poslovanja kompanije.

CGES je, kako je rekla, u više navrata davao donacije Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), Institutu za bolesti djece i Opštoj bolnici Pljevlja.

„Želim da naglasim da taj segment društveno-odgovornog poslovanja, smatramo izuzetno važnim i da ćemo sa posebnom pažnjom nastaviti da ga razvijamo i bavimo se njim“, poručila je Bracanović.

Gradonačelnik Cetinja, Aleksadar Kašćelan, rekao je da donacija CGES-a pokazuje koliko je važno prepoznati značaj društveno-odgovornog poslovanja, ali i umrežavanja različitih društvenih i privrednih aktera radi dobrobiti zajednice.

„Posebno me raduje što je CGES prepoznao Cetinje kao pouzdanog partnera i što je uvažio naš predlog da donira značajna sredstva, u vidu operacionog stola Bolnici Danilo I“, kazao je Kašćelan.

Kako je naveo, tim činom su osnaženi kapaciteti te zdravstvene ustanove da nastavi da pruža vrhunsku medicinsku uslugu, po kojoj je prepoznatljiva.

Prema njegovim riječima, značaj donacije je mnogo veći ako se ima u vidu činjenica da je Bolnica Danilo I najstarija zdravstvena ustanova u državi i da zaslužuje posebnu pažnju i odnos.

„A sve to, radi građana Prijestonice i svih ostalih koji zaslužuju i treba da imaju najbolju moguću medicinsku zaštitu“, kazao je Kašćelan.

On se zahvalio CGES-u na donaciji i prijateljskom odnosu koji je, kako je rekao, potvrđen mnogo puta.

„Upravi bolnice potvrđujem da u Prijestonici ima čvrst oslonac i da zajedno možemo unaprijediti kapacitete zarad boljitka sugrađana“, zaključio je Kašćelan.

Bonus video: