Stanišić usluge naplatio 26.000 eura

Prorektor je na Univerzitetu mjesečno zarađivao više od 1.460 eura
742 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Predrag Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.05.2015. 18:22h

Prorektor Univerziteta Crne Gore (UCG) i profesor PMF-a Predrag Stanišić prijavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa da je tokom prošle godine od stručno-konsultantskih usluga i komisija zaradio oko 26.000 eura.

Tvrdi da je oko 3.500 eura dobio od UCG nakon što je sud donio odluku u korist zaposlenih na toj ustanovi, zbog neisplaćivanja uvećanih zarada za četvorogodišnji period.

Stanišić je za nastavu na PMF-u i funkciju prorektora mjesečno zarađivao 1.192 eura, a po različitim osnovama na UCG je mjesečno dodatno prihodovao još 370 eura.

Njegova supruga Tatijana Stanišić zarađivala je 320 eura, a vlasnica je stana u Podgorici površine 62 metra kvadratna.

Bivši prorektor UCG i profesor Elektrotehničkog fakulteta Srđan Stanković zaradio je prošle godine skoro 23.000 eura od međunarodnih i domaćih projekata i autorskih honorara.

Stanković je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa prijavio i da je za ekspertsku realizaciju softvera zaradio 6.754 eura, a kako tvrdi, od UCG je primio 4.000 eura nakon sudskog postupka koji su protiv te ustanove poveli zaposleni zbog neisplaćivanja uvećanih zarada za četvorogodišnji period.

Njegova mjesečna zarada na ETF-u iznosila je 1.224 eura, dok je kao član Upravnog odbora Radio-difuznog centra mjesečno dobijao 243.

Njegova supruga Tatjana Stanković zaposlena je u podgoričkoj Ekonomskoj školi "Mirko Vešović" i zarađuje 528 eura. Vlasnica je i četvrtine zemljišta u Kotoru površine 2.800 kvadrata

Imaju samo djelove stanova

I bivši i aktiuelni prorektor posjeduju samo djelove stanova, dok je vlasnik ostatka stambenog prostora u kojem žive UCG. Tako Stanković navodi da posjeduje dio stana od 109 kvadrata sve do 2016. godine, kada će postati jedini vlasnik stambenog prostora.

Stanišić precizira da je vlasnik četvrtine stana od 90 kvadrata.

Riječ je o stanovima u profesorskoj zgradi u Podgorici, koje su dobili od UCG.

Bonus video: