Objavljuju samo u jednom mediju: Glavni grad krije koliko daje privatnoj "Pobjedi"

Vijestima” je u februaru iz Glavnog grada saopšteno da su se odlučili za objavljivanje u jednom štampanom listu, kako bi izbjegli dodatne troškove, ali nijesu pružili objašnjenje zašto i dalje objavljuju samo u "Pobjedi", koja nema najviše prodatih primjeraka
2 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Pobjeda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.05.2015. 17:20h

Glavni grad je nastavio sa praksom da obavještava javnost o poslovima iz domena svojih nadležnosti isključivo u jednom štampanom mediju -"Pobjedi", iako je privatizovana još prošle godine.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili koliko novca su za tu namjenu izdvojili prošle godine i koliko namjeravaju za tekuću. U budžetu za 2015. nije jasno navedeno u sklopu koje stavke spadaju troškovi za oglašavanje u medijima. Nije odgovoreno ni na pitanje da li namjeravaju da obavještavaju javnost o vršenju svojih poslova preko nekog od drugih medija.

“Vijestima” je u februaru iz Glavnog grada saopšteno da su se odlučili za objavljivanje u jednom štampanom listu, kako bi izbjegli dodatne troškove, ali nijesu pružili objašnjenje zašto i dalje objavljuju samo u "Pobjedi", koja nema najviše prodatih primjeraka.

"Vodeći računa da se Glavni grad ne izlaže dodatnim finansijskim obavezama, postojalo je opredjeljenje lokalne uprave da se ta obaveza realizuje samo u jednom, a ne u više štampanih medija, jer bi u drugom slučaju troškovi bili veći“, saopšteno je iz PG biroa.

Odbornici opozicije su ranije ocijenili da objavljivanjem predloga odluka, DUP-ova i drugih materijala u „Pobjedi“, Glavni grad želi da suštinu tih dokumenata sakrije od građana.

Bonus video: