Triatlon trka u HN: Kroz cilj prvi prošli Heidi Austerik i Dragoljub Koprivica

Svečanost je počela ispred Instituta Igalo, intoniranjem crnogorske himne sa velikim brojem građana, zvaničnika i gostiju iz Norveške, koji su zajedno proslavljali Dan nezavisnosti Crne Gore
135 pregleda 2 komentar(a)
Trka nezavisnosti, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Trka nezavisnosti, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.05.2015. 12:26h

Trka nezavisnosti koju je organizovao Triatlon kulub iz Herceg Novog danas je okupila 47 učesnika, iz atletskih i triatlon klubova Crne Gore, Hrvatske, Norveške i Njemačke.

Norvežanaka Heidi Austerik bila je prva žena koja je prošla kroz cilj, druga je bila Sanja Dabović iz TK Herceg Novi, a treća Lidija Vukić, a obje su članice hercegnovskog Triatlon kluba.

Pobjednik u kategoriji muškaraca bio je Dragoljub Koprivica, drugi je bio Ante Živković iz Metkovića, a treći Perica Vučković iz Herceg Novog.

Svečanost je počela ispred Instituta Igalo, intoniranjem crnogorske himne sa velikim brojem građana, zvaničnika i gostiju iz Norveške, koji su zajedno proslavljali Dan nezavisnosti Crne Gore.

"Trka nezavisnosti ostaće zapamćena kao kruna ovogodišnje lige trčanja, sa rekordnim brojem učesnika, među njima i 12 žena. Izuzetno smo zadovoljni, posebno organizacijom", kazao je Luka Čupić, predsjednik TK Herceg Novi, uz nadu da će trka postati tradicionalna.

Najboljima su pehare i medalje na svečanosti dodijelili predsjedndik opštine Herceg Novi, Nikola Gojković, sekretar za društvene djelatnosti Vladimir Dželetović, predsjendik OO DPS-a Slobodan Radović Krušo i ispred "Morskog dobra", Zoran Kovačević.

"Ovogodišnji praznik obilježavamo na simboličan način, atletskom trkom od Igala do Herceg Novog i nazad", kazao je Radović uz poruku: "Neka je vječna Crna Gora".

Bonus video: