Priprema za autoput: Bager kopao i na zemlji koja nije eksproprisana

“Bio sam prinuđen da izađem i ubjeđujem se sa vozačem da je to naše”
52 pregleda 6 komentar(a)
Boro Vujisić, autoput, imanje, Foto: Dragana Šćepanović
Boro Vujisić, autoput, imanje, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 20.05.2015. 17:40h

Pripremni radovi za autoput, odnosno dionicu od Smokovca do Mateševa, u mjestu Jabuka odvijaju se neorganizovano, pa su ugrožena i imanja koja nijesu obuhvaćena eksproprijacijom. To tvrdi Boro Vujisić, koji kaže, da je prije nekoliko dana bio prinuđen da upozori vozača bagera da mu ne prekopava livadu. On je rekao da je mašinom prekopano na dijelu imanja koje je eksproprisano, a onda je mehanizacija krenula i ka dijelu porodičnog imanja, koje nije prodato.

„Na terenu nije bilo poslovođa, šefova niti ikog sa kim bih mogao razgovarati, osim radnika u buldožeru. Živim u Podgorici, pa sam slučajno prije dva dana došao u kuću, koju ovdje imam. Čuo sam mašinu, kopano je na eksproprisanom dijelu imanja, a onda je krenula i ka ostalom, koje je u vlasništvu porodice pokojnog brata i mom. Bio sam prinuđen da izađem i ubjeđujem se sa vozačem da je to naše”, kaže Vujisić.

Radovi na tom dijelu, nakon njegovog upozorenja, kako kaže nijesu nastavljeni, ali Vujisić tvrdi da strahuje da će se slična situacija ponoviti i da će mu oštetiti voćnjak. Zbog toga je, kako kaže bio i u lokalnoj upravi, gdje nije naišao na razumijevanje.

„Čini mi se da se pripremni radovi za autoput, koje ovdje izvodi „Transpetrol“ rade prilično haotično, bez odgovrnosti i dobre organizacije”, rekao je Vujisić.

On smatra da je oštećen prilikom prodaje dijela imanja i dvije kuće na Jabuci za potrebe autoputa. Kaže da je dobio svega 180.000 eura, ali da „nije imao mnogo izbora“.

„To jest, imao sam kao izbor sudski spor, koji bi se ko zna kad završio i to na moju štetu. Shvatam potrebu izgradnje autoputa, ali sam jako razočaran. Imam utisak da nijesu vodili mnogo računa o vrijednosti imovine ljudi sa ovih prostora”, tvrdi Vujisić. Iz preduzeća „Transpetrol“ juče nijesu mogli da komentarišu optužbe Vujisića. Jedna od zaposlenih u tom preduzeću, u telefonskom razgovoru je kazala, da niko od njenih nadređenih nije u mogućnosti da da izjavu i da će odgovoriti u roku od 24 sata.

Bonus video: