Vukčević: Ne poštuju se pravne norme kada su radnici u pitanju

U Osnovnom sudu je krajem marta prodato šest djelova imovine bivše fabrike za 2,2 miliona eura, kojim će samo djelimično biti obeštećeni bivši radnici koji potražuju ukupno 50 miliona eura
0 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2015. 10:02h

Vlada Kinezima koji grade autoput Bar-Boljari dozvoljava da zaobiđu domaće propise, dok se, kada su u pitanju bivši radnici „Radoja Dakića“ pravne norme ne poštuju, saopštio je predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca, Milan Vukčević.

On je agenciji Mina-business kazao da su bivši radnici danas ispred zgrade Vlade na mirnom okupljanju proslavili deseti rođendan pravosnažne presude i punoljetstvo zarada.

Protest su, kako je rekao, počeli i završili uzvicima „Hoćemo državu“.

„Država koja je obnovljena prije devet godina, deset godina nije ispoštovala svoju riječ. Borimo se za državu utemeljenu na ustavnosti, pravu, institucijama i zakonima. Ovakva prodaja nekretnina nije projekat od javnog, već komercijalnog interesa“, poručio je Vukčević.

On smatra da će, ukoliko država ne bude upravljala prodajom, cijena biti uspostavljena čitavom društvu.

„Insistiraćemo na svakoj tački i zarezu u originalnoj presudi. Pojedinci koji su potpisali posebna ovlašćenja advokatima ne znaju na što su se obavezali“, kazao je Vukčević.

Bivši radnici su, kako je dodao, 100 odsto sigurni da je procjenitelj pojedinac procijenio imovinu 36,4 odsto na njihovu štetu.

Bivši radnici »Radoja Dakića«, njih oko 1,8 hiljada, čitavu deceniju prema pravosnažnim presudama potražuju po 77 neisplaćenih mjesečnih zarada. Ukupno potraživanje sa kamatama dostiglo je 50 miliona, međutim već godinama na 11 prodaja nije bilo zainteresovanog kupca za svih 220 hiljada kvadrata zemljišta.

U Osnovnom sudu je krajem marta prodato šest djelova imovine bivše fabrike za 2,2 miliona eura, kojim će samo djelimično biti obeštećeni bivši radnici koji potražuju ukupno 50 miliona eura.

Prodaja je održana uz bunt bivših radnika, a imovinu na 12. javnoj prodaji kupile su firme Okov, Voli i "Čelebić". Sve nekretnine i imovina prodati su po 50 odsto nižoj cijeni u odnosu na procijenjenu vrijednost.

Ukupna imovina nedavno je procijenjena na 51 milion eura.

Bonus video: