Uništeni hektari lubenice i krompira u Malesiji

U Malesiji je nevrijeme uništilo i nekoliko plastenika, a šteta u Zeti je manja
111 pregleda 3 komentar(a)
Valentino Junčaj, Foto: Privatna arhiva
Valentino Junčaj, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.05.2015. 05:58h

Grad, koji je padao u ponedjeljak veče, uništio je hektare lubenice i krompira u Malesiji, a nešto manju štetu napravio je u Zeti.

Poljoprivrednik iz sela Dušići iz Malesije Valentino Junčaj kazao je da mu je nevrijeme uništilo osam hektara lubenice, u koje je do sada uložio 17.000 eura.

“Najviše su pogođeni poljoprivrednici iz Dušića, Vranja, dijela Sukuruća, Tuzi... Osim lubenice, koja je skroz uništena, manjim dijelom je stradala i paprika. Obratiću se zahtjevom za procjenu štete Gradskoj opštini Tuzi”, kazao je Junčaj.

On je revoltiran što država nije obezbijedila protivgradne rakete, ako ne zbog poljoprivrednika, “onda zbog vinograda preduzeća “Plantaže”.

Njegov komšija Tomo Junčaj kazao je da mu je nevrijeme uništilo lubenicu i četiri hektara krompira, u koje je uložio 12. 000 eura.

“Što je od Boga, nije teško. Tek ćemo za dan - dva moći da vidimo da li će išta biti spašeno. Ne znam da li ću se obraćati Gradskoj opštini Tuzi, jer sam ranije vidio da nema ništa od toga. Dva puta sam se obraćao zbog šteta od poplava, došli su i napravili zapisnik, ali para nema”, kazao je Tomo Junčaj.

U Malesiji je nevrijeme uništilo i nekoliko plastenika.

Vlasnik poljoprivredne apoteke u Zeti i poljoprivredni proizvođač Mladen Aligrudić, kazao je da je grad padao u Mahali i dijelu prema Matagužima, ali da tamo “šteta nije drastična”.

Aligrudić je kazao da je juče bilo poljoprivrednika koji su kupovali sredstva, kako bi spriječili širenje infekcija na povrću.

Bonus video: