Sedmoro zaposlenih u “Kameliji” bili pozitivni na salmonelu

Sanitarna inspekcija će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv ovog tog hotela
93 pregleda 1 komentar(a)
Mašinijada Tivat, Foto: Siniša Luković
Mašinijada Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.05.2015. 14:51h

Sedmoro zaposlenih u tivatskom hotelu “Kamelija” bili su pozitivni na salmonelu, pokazali su rezultati vanrednog sanitarnog pregleda.

Kako je “Vijestima” potvrđeno iz Uprave za inspekcijske poslove, rezultati su pokazali da su sedmoro zaposlenih na poslovima pripremanja i serviranja hrane, kliconoše salmonelle enteritidis, a tri osobe staphylosoccus aureus.

Sanitarna inspekcija će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv ovog tog hotela.

Oko 128 osoba, uglavnom studenata koji su boravili u tivatskom hotelu na Mašinijadi, javilo se prošle nedjelje dežurnim ljekarima zbog tegoba gastro-intestinalnog trakta.

Sanitarna inspekcija je još 11.maja, zajedno sa Institutim za Javno zdravlje, izvršila inspekcijski nadzor i uzela briseve sa radnih površina i vode za piće.

“Rezultati analiza hrane i briseva radnih površina, brisevi ruku zaposlenog osoblja i vanredni sanitarni pregled su dostavljeni Sanitarnoj inspekciji 18.maja. Rezultati uzoraka hrane i brisevi ruku zaposlenog osoblja su bili ispravi, a rezultati briseva radi kontrole čišćenja i dezinfekcije su takođe ispravni. Zabrana rada licima koji su kliconoše će trajati dok ne donesu dokaz o raskličenju, dok se otvaranje hotelske kuhinje očekuje narednih dana”, saopšteno je iz Uprave.

Na liječenju u Opštoj bolnici Kotor zadržan je 21 student, od ukupno 128, koliko ih je, prema podacima Instituta, zatražilo pomoć ljekara u Tivtu i Kotoru, zbog trovanja.

Bonus video: