Štab operativne akcije „Ljeto 2015“ počeo sa radom

„U narednim mjesecima u kojima se bilježi pojačan promet i boravak lica i vozila na našoj teritoriji, pa sve do 1. septembra, Štab će preduzimati planske i koordinirane preventivne a i represivne mjere i radnje kako bi se obezbijedio stabilni bezbjednosni ambijent za sve građane i turiste koji budu boravili na našoj teritoriji“, saopšteno je iz Uprave policije
2 komentar(a)
policija vozila, Foto: Luka Zeković
policija vozila, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.05.2015. 17:52h

Štab operativne akcije „Ljeto 2015“, čiji je zadatak da u saradnji sa drugim organima i institucijama preduzima mjere i radnje u cilju bezbjednog trajanja ljetnje turističke sezone, počeo je sa radom.

„U narednim mjesecima u kojima se bilježi pojačan promet i boravak lica i vozila na našoj teritoriji, pa sve do 1. septembra, Štab će preduzimati planske i koordinirane preventivne a i represivne mjere i radnje kako bi se obezbijedio stabilni bezbjednosni ambijent za sve građane i turiste koji budu boravili na našoj teritoriji“, saopšteno je iz Uprave policije.

Štab je formiran rješenjem ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, a rukovodilac Štaba je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor policije opšte nadležnosti, Nikola Janjušević.

Iz Uprave policije kazali su da je, kao i prethodnih godina, Štab počeo sa radom 15. maja i da će biti zadužen za koordiniranje policijskih aktivnosti do kraja ljeta prvenstveno na primorju.

„Štab je donio Operativni plan aktivnosti koji sublimira planove organizacionih jedinica policije koji participiraju u radu Štaba, a to su sektori policije opšte nadležnosti, kriminalističke i granične policije, za obezbjeđenje ličnosti i objekata, centri i odjeljenja bezbjednosti, Specijalna antiteroristička jedinica i Posebna jedinica policije“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: