SNP: U što kraćem roku dobiti tačne podatke o iseljavanju

“SNP izražava sumnju u izjave predstavnika Vlade da je sjever Crne Gore napustilo oko 500 osoba, imajući u vidu činjenicu da se svakodnevno mogu vidjeti kolone autobusa koje napuštaju Bijelo Polje, što navodi na zaključak da je taj broj znatno veći”, kaže se u saopštenju
195 pregleda 2 komentar(a)
Danilo Cvijović, Foto: SNP
Danilo Cvijović, Foto: SNP
Ažurirano: 18.05.2015. 15:56h

Socijalistička narodna partija (SNP) insistiraće na pojačavanju aktivnosti nadležnih organa kako bi se u što kraćem roku dobili valjani podaci o broju stanovnika koji su napustila Crnu Goru, saopšteno je iz te stranke.

Odbornik SNP u bjelopoljskom parlamentu, Danilo Cvijović, rekao je da je taj klub odbornika podržao inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Opštine, na kojoj bi se raspravljalo o masovnoj migraciji stanovnika bjelopoljske opštine u zemlje Evropske Unije.

“SNP izražava sumnju u izjave predstavnika Vlade da je sjever Crne Gore napustilo oko 500 osoba, imajući u vidu činjenicu da se svakodnevno mogu vidjeti kolone autobusa koje napuštaju Bijelo Polje, što navodi na zaključak da je taj broj znatno veći”, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Cvijovića, zabrinjavajuće je što vlast u Bijelom Polju ignoriše novonastalu sitaciju, a nadležni organi nemaju podatak o broju osoba koja su napustila opštinu u poslednjih nekoliko mjeseci.

On je kazao da se desilo ono na šta su iz SNP-a godinama upozoravali.

"Katastrofalna ekonomska situacija i nepostojanje jasne strategije Vlade za razvoj ovog regiona, izraženo zapošljavanje po partijskoj liniji u javnom sektoru i socijalno raslojavanje, doveli su do toga da lokalno stanovništvo ne uspijeva da zadovolji osnovne egzistencijalne potrebe”, dodao je Cvijović.

On smatra da zbog toga sve veći broj stanovnika sa sjevera svoju budućnost vidi u kolektivnim azilantskim centrima širom Evrope.

“SNP će insistirati na pojačavanju aktivnosti nadležnih organa kako bi se u što kraćem roku dobili valjani podaci o broju lica koja su napustila Crnu Goru”, poručio je Cvijović.

Prema njegovim riječima, da bi se problem riješio, neophodno je preći na realizaciju konkretnih mjera i aktivnosti kako bi se zaustavilo dalje iseljavanje stanovnika sjevera Crne Gore.

Bonus video: