Osnovci "čisti" od droge, srednjoškolci puše travu

Kako se čulo, iako evidenciju zavisnika vode medicinske službe, po saznanjima Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat, na nivou Boke nema registrovanih uživaoca droga osnovnoškolskog uzrasta
128 pregleda 2 komentar(a)
OŠ “Drago Milović”, predavanje o drogama, Foto: Siniša Luković
OŠ “Drago Milović”, predavanje o drogama, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.05.2015. 10:52h

Oko 300 učenika osmih i devetih razreda OŠ “Drago Milović” u Tivtu danas je bilo u prilici da odsluša predavanje na temu “„Prepoznavanje droga i njihova zloupotreba – budi svjestan rizika droge", a koje su priredili Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i pitanja mladih Opštine Tivat bi tivatsko Odjeljenje bezbjednosti.

Djeci su o tome govorili koordinatorka kancelarije, mr Darka Ognjanović, viši policijski inspector Grupe za suzboijanje droge za Herceg Novi, Tivat I Kotor Dragoljub Peković i komandir Stanice policije Tivat Predrag Žižić.

Osim predavanja, učenici su imali priliku i da vide kako izgledaju pojedine opojne droge zahvaljujući uzorcima u staklenom boksu koje su im pokazali policijski inspektori.

Kako se čulo, iako evidenciju zavisnika vode medicinske službe, po saznanjima Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat, na nivou Boke nema registrovanih uživaoca droga osnovnoškolskog uzrasta.

U srednjoškolskoj populaciji, policija je evidentirala manji broj uživala, uglavnom lake droge marihuane.

Bonus video: