Rehabilitacija Draže Mihailovića je falsifikovanje istorije

"Četnički pokret na čelu sa Dražom Mihajlovićem bio je na strani zla i nepravde, sarađivao je sa fašističkim i nacističkim snagama, poražen u Drugom svjetskom ratu i te činjenice ne mogu promijeniti nikakve sudske odluke"
229 pregleda 47 komentar(a)
Draža Mihailović, Foto: Wikipedia.com
Draža Mihailović, Foto: Wikipedia.com
Ažurirano: 15.05.2015. 19:00h

Odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji ratnog zločinca Draže Mihajlovića je neprihvatljiva i u tom smislu oštro osuđujemo takvu reviziju istorije, saopšteno je iz Saveza organizacija boraca Narodnooslobodilačkog rata Crne Gore (SOBNOR).

"Četnički pokret na čelu sa Dražom Mihajlovićem bio je na strani zla i nepravde, sarađivao je sa fašističkim i nacističkim snagama, poražen u Drugom svjetskom ratu i te činjenice ne mogu promijeniti nikakve sudske odluke. Potezom sudskog pera drastično je prekrojena istina, zato ovaj sraman čin rehabilitacije Mihajlovića za SOBNOR Crne Gore nije ništa drugo do pokušaj falsifikovanja istorije i u suprotnosti je sa vrijednostima antifašizma i demokratije. Oštro osuđujemo izjednačavanje okupatora sa borcima naše slavne i časne NOB-e", navodi se u sa saopštenju SOBNOR-a Crne Gore.

Bonus video: