Herceg Novi: Zaključeno i drugo suđenje po tužbi radnika Novog prvoborca

Radnici vjeruju da će sudski postupak biti završen do kraja oktobra kada ističe rok za reorganizacije
70 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Pejović, Foto: Slavica Kosić
Jovan Pejović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.05.2015. 16:35h

Pred Osnovnim sudom u Herceg Novom danas je zaključeno i drugo suđenje po tužbi radnika Novog prvoborca zbog neisplaćenih zarada za period od 2008.godine.

“Očekujemo presudu u zakonskom roku. Nama je bilo bitno vrijeme. Pravo je Suda da sudi po zakonu, ali nama je bilo bitno vrijeme zbog ovih isplata iz stečaja po planu reorganizacije. Nadamo se da ćemo sada na vrijeme završiti parnicu i da će ljudi biti u situaciji da naplate svoja potraživanja nakon ovih šest godina suđenja”, kazao je pravni zastupnik radnika advokat Jovan Pejović.

Radnici vjeruju da će sudski postupak biti završen do kraja oktobra kada ističe rok za reorganizacije. Radnici koji imaju prednost u isplati, strahuju da će biti zakinuti, jer je u toku isplata ostalim povjeriocima iz trećeg isplatnog red, a stečajna masa je ograničen i nedovoljna za isplatu svih potraživanja.

Podsjećamo, 72 radnika Novog prvoborca tužilo je poslovodstvo za nesiplaćene zarade u iznosu od oko milion eura u periodu od 2008. do 10. novembra 2011. kada je firma otišla u stečaj.

Ove tužbe su uslijedile nakon što su sudskim putem poništene odluke o prestanku radnog odnosa. Za nešto više od šest godina održano je preko 50 parnica, ali radnici očekuju da će napokon ostvariti svoja prava iz radnog odnosa.

Bonus video: