Proslave u Bijelom Polju i na Cetinju

Iz Crnogorske kulturne mreže su ocijenili da bez obzira na međusobne razlike, 21. maja treba zajednički da se slavimo rođendan “naše kuće”
2 komentar(a)
ckm, Foto: CKM
ckm, Foto: CKM
Ažurirano: 15.05.2015. 14:44h

"Kao što je Crna Gora ponosna na svoju multikulturalnost, i činjenicu da je građanska država, tako su i Bošnjaci ponosni na svoj doprinos multikulturalnosti Crnoj Gori, i na njihov istorijski značaj u obnovi nezavisnosti Crne Gore 2006. S tim u vezi, Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori se, kao legitimni predstavnik svih Bošnjaka u Crnoj Gori, zalaže za intenzivnije i sveobuhvatnije obilježavanje 21. maja", kazali su iz Bošnjačkog vijeća povodom obilježavanja Dana nezavisnosti.

Iz Crnogorske kulturne mreže su ocijenili da bez obzira na međusobne razlike, 21. maja treba zajednički da se slavimo rođendan “naše kuće”.

“Razočarani smo činjenicom da je Prijestonica Cetinje i ove godine odbila da nam izda dozvolu za organizaciju proslave na Dvorskom trgu, koji kada je u pitanju 21. maj ima posebnu simboliku, jer smo sa tog trga krenuli u obnovu Crnogorske nezavisnosti, dok se na tom mjestu organizuju događaji koji nemaju ni približno značaja kao 21. maj”, rekli su iz CKM-a.

Prema njihovim riječima ovogodišnju proslavu nije podržala Vlada Crne Gore, zbog čega su iz ove NVO veoma zabrinuti.

Oni su najavili da će se ovogodišnje proslave održati 20. maja u Bijelom Polju i 21. maja na Cetinju.

Na proslavi u Bijelom Polju će nastupati „Perper“, Zoran Kalezić, Ismail Deliaj, Aldin Avdijaj i Jana Mirković.

Dok će na Cetinju proslavu uveličati Rambo Amadeus, Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Zdravko Đuranović, Bokeljska mornarica, Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Klapa Jadran, glumci Andea Mugoša i Jovan Dabović, Darko Martinović, Tijana Blečić, Aldin Avdijaj, Ismail Delija, Stefan Marković, narodni guslar Đuro Perović, Jana Mirković, Lejla Vulić, Maša Vujadinović i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“.

Ismail Delija, učesnik ovogodišnjih "Pinkovih zvezdica" kazao je da je ponosan što će kao predstavnik egipćanske populacije nastupati u programu proslave 21. maja.

Bonus video: