Nikšić: Uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

U toku 2014.godine broj prijavljenih doborvoljnih davalaca krvi je 2.740
185 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2015. 13:26h

Povodom 11.maja, Dana davaoca krvi u Crnoj Gori, danas je u Nikšiću opštinska organizacija Crvenog krsta uručila priznanja šesnaestorici dobrovoljnih davaoca krvi koji su dragocjenu tečnost dali više od 20 puta.

Posebno priznanje uručeno je Draganu Nikoliću, dugogodišnjem predsjedniku Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Željezara, koji je sto puta dao krv. Zahvalnice su primili i davaoci koji su krv dali pet i deset puta.

„Prošlu godinu smo završili uspješno i prvi put smo imali više nenamjenskih nego namjenskih davalaca krvi. Na taj način smo prikupili preko 1.266 jedinica krvi što je u Crnoj Gori sigurno jedan od najpozitivnijih rezultata. U odnosu na prošlu godinu imamo povećanje od 30 posto“, kazao je Goran Damjanović, predsjednik Opštinskog odbora dobrovoljnog davalaštva krvi u okviru Crvenog krsta.

U toku 2014. godine broj prijavljenih doborvoljnih davalaca krvi je 2.740.

„Od njih je 1.266 dalo krv dobrovoljno, a 1.133 porodično, dok je na akcijama bilo prijavljeno 1.066, a krv dalo 919. Osnovna su i dva nova kluba ’Novinar’ i ’Lovačko društvo Dr Zoran Keler“’, a po prvi put smo imali akciju kada su zdravstveni radnici dali krv“, kazao je Damjanović.

Hazbo Adrović, Dragan Tadić, Veselin Blagojevski i Velimir Jovović, dali su krv 40 puta, a Branko Bojić, Božidar Golović, Milan Đurović, Rajko Minjević i Mitar Kovčević, po 30 puta. Vladimir Nikčević, Novica Bojanić, Mijodrag Eraković, Zoran Jandrić, Miodrag Radović i Marko Kovačević dragocjenu tečnost su dali 20 puta.

Galerija

Bonus video: