Iz sindikata Službe zaštite optužuju: Stopirana im otplata na rate

Iz sindikata kažu da im je Vuksanović zabranila otplatu registracije kola na rate
1 komentar(a)
Vuksan Popović, Foto: Dragana Šćepanović
Vuksan Popović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.05.2015. 17:38h

Predsjednik sindikata zaposlenih Službe zaštite i spasavanja Vuksan Popović oštro je kritikovao odluku predsjednice Opštine Kolašin Željke Vuksanović da ne dozvoli da se omogući da računovodstvo odbija rate za registraciju privatnih vozila zaposlenima. Sindikat službe je to tražio, podsjećajući da im se duguje već 12 plata, a da su zadnju primili u oktobru prošle godine.

„Ovakvo postupanje smatram u najmanju ruku nekorektnim i nezakonitim. Predsjednica nam ne dozvoljava da raspolažemo našim zarađenim novcem. Predstavnici auto-kuće s kojom smo razgovarali su pristali da privatna vozila registrujemo na 12 rata, ukoliko nam računovodstvo izda potvrde da će to odbijati od zarada kad budu isplaćene. Predsjednica je odgvorila da to nije moguće i napisala da će nama plate biti isplaćene po okončanju sudskog spora, a ne preko računvodstva”, rekao je Popović.

On i njegove kolege su prije nekoliko mjeseci pokrenuli sudski spor protiv lokalne uprave zbog neisplaćenih zarada. Predsjednik sindikata Službe smatra da je odgovor Vuksanović, kako je rekao, svojevrstan pritisak na one koji su tužili Opštinu, ali i diksriminacija prema sedam radnika koji se nijesu pridružili tužbi.

„Vuksanović zaboravlja da joj je zakonska obaveza da nam dostavlja platne liste, što nije činjeno svih ovih mjeseci. Način koji smo predložili bio je jedini da registrujemo vozila u ovoj situaciji. Nažalost, eto ni to ne možemo”, kazao je on.

Vuksanović je „Vijestima“ kazala da „nije moguće preuzeti obavezu da računovodstvo "odbija" rate za bilo kakvo zaduženje pa i za "registraciju auta na odloženo" pri saznanju da je pokrenut sudski postupak za isplatu zarada.”

“U slučaju isplate zarada po presudi računovodstvo neće biti u mogućnosti da vrši obustavu isplate, to jest, da "odbija" rate pa zato ne možemo preuzeti tu obavezu. Odluke o isplati zarada nakon realizacije kredita nijesu donošene pa iz tog razloga tim povodom nije ni bilo saopštenja”, rekla je predsjednica Opštine.

Bonus video: