Mijović: Probudimo vrijednosti koje su nestale u želji za brzim životom

Mijović je kazala da nije lako brinuti o oko 1.000 starijih ljudi, pomagati preko 2.000 Roma, motivisati ljude da daju krv, djelovati u nesrećama i širiti humane principe, dodavši da to ipak rade sa velikim entuzijazmom
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2015. 12:11h

Predsjednica Crvenog krsta Crne Gore (CKCG) Gordana Mijović pozvala je građane da se priključe volonterskim aktivnostima, a državu i institucije da na pravi način shvate njihovu ulogu i mandat i rade u skladu sa tim.

Ona je danas, na centralnoj proslavi Nedjelje Crvenog krsta na Trgu Republike, kazala da nije lako brinuti o oko 1.000 starijih ljudi, pomagati preko 2.000 Roma, motivisati ljude da daju krv, djelovati u nesrećama i širiti humane principe, dodavši da to ipak rade sa velikim entuzijazmom.

“Probudimo stare, dobre vrijednosti koje su nestale u želji za brzim životom”, poručila je Mijovićeva.

Povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta posjetioci su se takmičili u postavljanju šatora, pružanju prve pomoći, znanju o Crvenom krstu.

Za najstarije građane, volonteri CKCG uključeni u program Briga o starima organizovali su besplatno mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, a od 10 do 13 sati održana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Ove godine CKCG obilježava 140 godina postojanja i, kako tvrde, 50 godina od postojanja njihovih fundamentalnih principa.

Galerija

Bonus video: