Ćalasan: Bogato selo najbolja formula za razvoj Plužina

"Nadležni organi morali bi urgentno pronaći rješenje za stambeno zbrinjavanje porodica koje žive u trošnim i oronulim barakama, od kojih mnoge neće izdržati prvu zimu sa većim snijegom, zato je potrebno blagovremeno reagovati po ovom pitanju i spriječiti neželjene posledice"
395 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Ćalasan, Foto: DNP
Miloš Ćalasan, Foto: DNP
Ažurirano: 12.05.2015. 12:29h

Plužinama je potrebna dugoročna strategija razvoja koja će se temeljiti na razvoju poljoprivrede, drvoprerade i razvoju određenih vidova turizma, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti i ostanka stanovništva i mladih ljudi u Plužinama, ocijenio je funkcioner Demokratske narodne partije (DNPCG) Miloš Ćalasan.

Kako je naveo, vodeći računa o stvarnim potrebama građana, nephodno je pružiti maksimalnu podršku kako sa državnog, tako i sa lokalnog nivoa svima onima koji ponude dobre programe i projekte koji bi doveli do otvaranja novih radnih mjesta.

"U tom cilju, selu i poljoprivredi treba posvetiti mnogo više pažnje, jer bogato selo je najbolja formula za razvoj naše Opštine. Mladim Pivskim domaćinima koji su odlučili da ostanu na selu, potrebno je kroz subvencije obezbijediti sredstva za izradu mini farmi, da bi njihov rad i trud došli do punog izražaja a cjelokupna zajednica imala višestruku korist. Posebnu pažnju treba posveti afirmaciji i aktiviranju turističkih potencijala ovog kraja. Proglašenje regionalnog parka "Piva", područja izuzetnih prirodnih vrijednosti sa značajem na regionalnom, nacionalnom i evropskom nivou otvorilo bi perspektivu razvoja turizma kroz očuvnje prirode", rekao je Ćalasan.

Dodaje da bi se realizacijom ovog projekata stvorila mogućnost zapošljavanja značajnog broja mladih ljudi.

"Nadležni organi morali bi urgentno pronaći rješenje za stambeno zbrinjavanje porodica koje žive u trošnim i oronulim barakama, od kojih mnoge neće izdržati prvu zimu sa većim snijegom, zato je potrebno blagovremeno reagovati po ovom pitanju i spriječiti neželjene posledice. Umjesto omalovažavanja politickih neistomišljenika, potrebna je saradnja sa svim koji hoće i znaju da ulažu u nove projekte od značaja za Pivski kraj, uz posebnu brigu o mladim, kroz pronalaženje modela za njihovo zapošljavanje", zaključio je Ćalasan.

Bonus video: