Potpisan ugovor o izgradnji 62 stambene jedinice u Nikšiću

0 komentar(a)
Regionalni stambeni program, Foto: Mrt.gov.me
Regionalni stambeni program, Foto: Mrt.gov.me
Ažurirano: 11.05.2015. 14:09h

Implementacija Regionalnog stambenog programa za izgradnje 62 stambene jedinice u Nikšiću, najvećeg donatorskog projekta, počela je danas potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja je saopšteno da je ukupna vrijednost projekta 2,68 miliona eura, od čega je 1,98 miliona eura donacija, a doprinos lokalne samouprave je 600.000 eura.

Ugovor su sa izvođačem radova, konzorcijumom LD Gradnja potpisali ministar rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević i direktor Direkcije javnih radova, Žarko Živković.

U toku ovog mjeseca, kako je najavljeno, biće objavljen tender za izgradnju Doma starih u Pljevljima, a do septembra će biti objavljen i tender za izgradnju 120 jedinica za stanovnike kampa Konik.

Iz Ministarstva su kazali da je u toku izgradnja projektne dokumentacije za projekat izgradnje 94 stambene jedinice u Beranama.

"Imajući u vidu činjenice da je ova godina označena kao godina implementacije, najavljujemo da će Crna Gora biti domaćin velikog donatorskog skupa od 29. do 30. juna u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Bonus video: