USPTCG postalo član Komore nacionalnih organizacija porodičnih terapeuta

USPTCG je kao jedino udruženje sistemskih/porodičnih terapeuta, zahtjev za članstvo, sa dokumentacijom, proslijedilo u februaru i nakon zasijedanja Borda EFTE, 6. maja je dobilo zvaničnu potvrdu o prijemu u Komoru Nacionalnih organizacija
255 pregleda 0 komentar(a)
Psihoterapija, Foto: Shutterstock
Psihoterapija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.05.2015. 11:15h

Udruženje sistemskih porodičnih terapeuta Crne Gore (USPTCG) zvanično je postalo član Komore nacionalnih organizacija porodičnih terapeuta, koja postoji u okviru Evropske Asocijacije Porodične psihoterapije (European Family Therapy Association - EFTA).

USPTCG je kao jedino udruženje sistemskih/porodičnih terapeuta, zahtjev za članstvo, sa dokumentacijom, proslijedilo u februaru i nakon zasijedanja Borda EFTE, 6. maja je dobilo zvaničnu potvrdu o prijemu u Komoru Nacionalnih organizacija.

Iz Udruženja su agenciji MINA kazali da je takav odgovor EFTE od velikog značaja za razvoj sistemske i porodične psihoterapije u Crnoj Gori.

„Budući da se radi o mladom Udruženju koje se tek razvija, podrška Evropske Asocijacije je od višestrukog značaja. Kao dio Komore Nacionalnih organizacija porodičnih terapeuta, USPTCG će imati svoje predstavnike koji će imati pravo da predlažu i glasaju za predloge koji su od interesa za sve članice Komore“, rekli su iz te organizacije.

USPTCG će članstvom moći da realizuje i saradnju sa ostalim nacionalnim organizacijama Evrope, da učestvuje u projektima kao i da dobije stručnu podršku koja će ojačati profesionalne kapacitete Udruženja.

„Sve informacije o Udruženju sistemskih porodičnih terapeuta Crne Gore će u najskorijem periodu biti i na zvaničnom sajtu EFTE. Udruženje je dobilo poziv da prisustvuje sastanku Komore Nacionalnih organizacija, koji će se održati u maju 2016. godine u Letoniji“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: