Mirni protest na Gorici: Problema u vezi sa životinjama je mnogo, a svi ćute

Organizatori protesta mole vlasnike da ne dovode pse, kako bi bili izbjegnuti mogući problemi. Iz organizacije su učesnicima poručili da naprave i donesu transparente sa porukama koje izražavaju njihovo mišljenje o navedenim problemima kada su životinje i ljubimci u pitanju
57 pregleda 12 komentar(a)
Gorica, brdo Gorica, Foto: Luka Zeković
Gorica, brdo Gorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.05.2015. 15:24h

Ljubitelji i vlasnici životinja u nedjelju će, okupljanjem ispred glavnog ulaza na brdo Gorica, u 11.55 sati mirnim putem iskazati negodovanje povodom inicijative mjesnih zajedica Gorica i Nova varoš da Glavni grad zabrani šetnju vlasnicima sa psima na toj lokaciji.

U planu je mirna šetnja oko Spomenika partizanu borcu i nazad prema mjestu okupljanja.

"Organizujemo mirni protest ne samo povodom inicijative da se zabrani šetnja pasa na Gorici, već i povodom napuštanja životinja, i sve češćeg trovanja i svirepog ubijanja, na koje niko ne reaguje. Problemi koji se tiču životinja su brojni i na ovaj način želimo da poručimo nadležnima da se moraju rješavati, ali i da poručimo vlasnicima da moraju biti odgovorni", navodi se u saopštenju koje potpisuju inicijator protesta Dragoje Vlahović i NVO sPas.

Veći problem od pasa su nesavjesni građani koji polomiše sve živo na Gorici >>>

Organizatori protesta mole vlasnike da ne dovode pse, kako bi bili izbjegnuti mogući problemi. Iz organizacije su učesnicima poručili da naprave i donesu transparente sa porukama koje izražavaju njihovo mišljenje o navedenim problemima kada su životinje i ljubimci u pitanju.

Osim toga, organizatori mole učesnike da njihovi transparenti ne sadrže govor mržnje niti bilo šta uvredljivog karaktera.

"Pošto je u pitanju mirni protest, molimo vas da ne nosite pištaljke niti bilo koje slične instrumente koji prave buku. Želimo da na kulturan i civilizovan način skrenemo pažnju nadležnima na probleme koji se moraju rješavati", navodi se u saopštenju.

Bonus video: