Igrališta na poklon djeci iz Velike i Murina

"Srećni smo što će u Velici imati ko da se obraduje ovom poklonu jer u četvororazrednoj veličkoj školi trenutno uči trinaest đaka", saopštili su iz Veličke kapetanije
3 komentar(a)
igralište, Velika, Foto: Velička kapetanija
igralište, Velika, Foto: Velička kapetanija
Ažurirano: 09.05.2015. 12:12h

Nevladino udruženje Velička kapetanija, uz pomoć prijatelja, poklonilo je plavskom selu Velika najmodernije dječje sprave za igrališta - tobogane, klackalice, ljuljaške, penjalice, improvizovane kule sa toboganima i ostalim zabavnim sadržajima. Kako su saopštili, radi se o mobilijaru koji je posebno atestiran za ovu namjenu.

Osim u Velici, igralište je postavljeno i ispred Osnovne škole „Petar Dedović“ u Murini.

"Srećni smo što će u Velici imati ko da se obraduje ovom poklonu jer u četvororazrednoj veličkoj školi trenutno uči trinaest đaka. I više od toga, početkom ove godine u Velici je rođeno dvoje djece, a, osim njih, ima ih koja će tek krenuti u školu kao i djece koja redovno uče u osmogodišnjoj školi u Murini. U Murini je srećom, situacija sa djecom povoljnija jer ima dosta mališana i predškolskog i školskog uzrasta", saopštili su iz Veličke kapetanije.

Uz Veličku kapetaniju, za poklon veličkoj i murinskoj djeci najzaslužniji su Fondacija „Petrović Njegoš“, iz Podgorice, na čelu sa Princom Nikolom Petrovićem Njegošem i frima „Megastil“ iz Podgorice.

Bonus video: