Preko pola miliona na uniforme elitnih jedinica policije

Uniforma i djelovi uniforme za pripadnike SAJ-a izrađuju se u crno-maskirnoj šari, crnoj boji i SMB boji, precizirano je tenderskom dokumentacijom
434 pregleda 12 komentar(a)
SAJ, Foto: Savo Prelević
SAJ, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2018. 19:13h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potrošiće više od pola miliona eura na uniforme i opremu za pripadnike elitinih jedinica crnogorske policije.

Ugovor MUP-a vrijedan je 510.000 eura, nepunih 320.000 eura otići će na uniforme i opremu pripadnika Posebne jedinice policije, a malo više od 190.000 eura na pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice.

Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) predviđena je za, između ostaloga, suzbijanje najsloženijih oblika terorističkih aktivnosti, rješavanje talačkih situacija, obezbjeđenje lica i objekata kojima prijeti teroristički akt i dr.

Uniforma i djelovi uniforme za pripadnike SAJ-a izrađuju se u crno-maskirnoj šari, crnoj boji i SMB boji, precizirano je tenderskom dokumentacijom.

“Šara mora biti izrađena na način da je zastupljenost crno-sivih tonova naspram SMB i maslinastih tonova otprilike 60-70% u korist tamnih tonova radi maskirnih svojstava pri smanjenim uslovima vidljivosti (noć) te u gradskim i urbanim sredinama. Preostali udio zelenih tonova treba biti u odnosu 30-40% u odnosu na tamne tonove te omogućuje maskirnost u ruralnim područjima i postizanje vizuelne cjeline ukoliko se djelovi uniforme izrađeni u crno-maskirnoj šari nose uz djelove uniforme izrađene u SMB boji”, navodi se u uslovima MUP-a.

Posebna jedinica policije (PJP) vrši, između ostalog, poslove suzbijanja svih oblika terorizma i organizovanog kriminala, obezbjeđenja javnih skupova sa najvećim stepenom bezbjednosnog rizika i učešće u vojno-policijskim i drugim misijama na kriznim područjima.

Uniforma i djelovi uniforme za službenike PJP su crne boje, maslinasto-zelene i sive boje.

Ponuđač je, definisano je uslovima, dužan da dostavi tehničku dokumentaciju proizvođača, laboratorijsku analizu osnovnog materijala i pribora za djelove uniforme kojom dokazuje usklađenost sa tehničkom specifikacijom i uzorak shodno zahtjevima.

Bonus video: