Vodovod Herceg Novi: Dugovi se mogu platiti u tri rate

Đaković je kazala da u ponedjeljak očekuju kredit od 380 hiljada eura, a dio tih sredstva uplatiće Opštini koja im je posudila 354 hiljada eura kako bi izmirili dug za struju
132 pregleda 3 komentar(a)
Jelena Đaković, Foto: Slavica Kosić
Jelena Đaković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.05.2015. 14:40h

Hercegnovski Vodovod priprema novi sistem naplate, a već od ponedjeljka trebalo bi da počne da radi Služba za reklamacije koja će prvenstveno biti u službi građana koja će biti 24 sata dostupna građanima i radiće i vikendom, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare VD direktora Jelena Đaković.

Dugovi građana mogu se reprogramirati i platiti u tri rate, s tim što se prva rata plaća odmah. Đaković je pozvala građane da dođu u pravnu službu njihovog preduzeća i dogovore se o reprogramu kako bi izbjegli isključenje sa mreže. Novina je i to što će od ovog mjeseca svakog 15. potrošači – i građani i privredni subjekti koji ne plaćaju svoje račune, dobijati opomene i imaće rok od 10 dana da plate dug ili da se dogovore o reprogramu. Ukoliko to ne urade, 11. dana će biti isključeni sa vodovodne mreže.

Đaković je kazala da u ponedjeljak očekuju kredit od 380 hiljada eura, a dio tih sredstva uplatiće Opštini koja im je posudila 354 hiljada eura kako bi izmirili dug za struju. Sa preostalih 13 hiljada eura i račun za april. Osim za struju Vodovod duguje i dobavljačima i pet plata radnicima, u ukupnom iznosu oko 2 miliona eura. O tome kolika su potraživanja Vodovoda znaće se detaljnije nakon izvještaja finansijske revizije koja je u toku.

Radovi na kolektoru omeli pripreme za sezonu

Direktorica Vodovoda Jelena Đaković kaže da su ove godine sa zakašnjenjem počeli pripreme za sezonu zbog radova na kanalizacionom kolektoru. Ipak uspjeli da završe čišćenje i pripremu pumpi. Naročito su velike probleme imali sa pumpnom stanicom Forte mare koja je srce kanalizacionog sistema.

Broj oštećenja na cjevovodu je nešto manji, ali su do sada izvođeču radova, turskoj Kompaniji Ćeltikćoglu, fakturisali oko 13 000 eura i ništa od toga nije plaćeno.

Iz Regionalnog vodovoda 66 litara u sekundi

Hercegnovski Vodovod je danas iz kompanije Hidroelektrane Trebišnjica zvanično dobio obavještenje da će do prekida snabdjevanja vode iz sistema 1. i trajaće do 20. juna. Razlog dvadesetodnevne obustave dotoka je mijenjanje turbine na vodostanu Plat. O tome je novinare danas informisala vršilac dužnosti direktora „Vodovoda i kanalizacije“ Jelena Đaković.

U tom periodu potrošači će se snabdjevati po restriktivnom režimu ali će vode biti više nego ranijih godina jer se osim iz domaćeg izvorišta Opačica čija je izdašnost oko 150 litara u sekundi očekuju i isporuke vode od 66 litara u sekundi iz Regionalnog vodovoda.

Bonus video: