Prijem SNP-a: Ruski veterani evocirali uspomene na 1945.

Tokom razgovora, istaknuta je izuzetna duhovna i ideološka bliskost Crne Gore i Rusije, kao i zajednička antifašistička tradicija, koja, kako se navodi u saopštenju SNP-a, predstavlja jednu od osnovnih istorijskih vrijednosti oba naroda
3 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2015. 12:15h

Ruski veterani, koji se nalaze u Crnoj Gori kako bi prisustvovali obilježavanju 70 godina pobjede nad fašizmom, danas su prisustvovali prijemu koji je u njihovu čast priličen u sjedištu Socijalističke narodne partije.

Prijemu za ruske veterane Vjačeslava Kločkova, Valentina Drozdova, i Valentinu Dvoreckaju prisustvovao i ruski ambasador u Crnoj Gori Andrej Nesterenko.

Ruski veterani evocirali su uspomene na majske dane 1945. godine, i doprinos ruske armije i njenih divizija, koji su zajedno sa ostalim oslobodilačkim armijama, uključujući i jugoslovensku, slomili fašizam i spasili čitave narode od potpunog uništenja.

Tokom razgovora, istaknuta je izuzetna duhovna i ideološka bliskost Crne Gore i Rusije, kao i zajednička antifašistička tradicija, koja, kako se navodi u saopštenju SNP-a, predstavlja jednu od osnovnih istorijskih vrijednosti oba naroda.

Potpredsjednik SNP-a Veselin Bakić, je izrazio zahvalnost gostima koji su došli da sa njima proslave Dan pobjede 9. maja, da sa građanima Crne Gore, njenim veteranima, kako se navodi, podijele uspomene i prenesu značenje Georgijevske trake, koja simbolizuje mir, antifašizam, plamen i spasenje.

Galerija

Bonus video: