Numanović i vozač saslušani zbog tablica

Vlasnici tablica koje je koristio Numanović, navodno, još nijesu saslušani
65 pregleda 47 komentar(a)
Suad Numanović, Foto: Vesko Belojević
Suad Numanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.05.2015. 05:25h

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović ponovo je juče saslušan u Tužilaštvu, zbog toga što je mijenjao tablice na službenom “mercedesu”.

“Vijestima” je u Tužilaštvu potvrđeno da je saslušan i njegov službeni vozač. Iz Tužilaštva nijesu zvanično odgovorili na pitanja “Vijesti”, a ni Numanović nije odgovorio na telefonske pozive i poruku redakcije.

Prema nezvaničnim informacijama, još nijesu saslušani vlasnici tablica koje je Numanović koristio, što je ranije nagovijestio VDT Ivica Stanković.

Numanović je mjesecima na službeni “mercedes”, registarskih oznaka PG CG 029, vikendom stavljao privatne tablice PG EK 895 i PG BF 466.

“Vijestima” je iz MUP-a ranije saopšteno da rezervne tablice koje je ministar koristio pripadaju automobilu “citroen” (PG EK 895) vlasnika S. D. i “opel astra” (PG BF 466) S. Ć. koji nije registrovan od 2009.

On je tada rekao da je formiran predmet i da su saslušana “određena lica, među kojima i Numanović”.

Iz MUP-a je ranije saopšteno da nijesu odobrili Numanoviću korišćenje paralelnih tablica, “niti za to postoji zakonski osnov”.

Numanović je juče ponovio da niko ne treba da presuđuje prije odluke državnih organa...

Advokat Zdravko Begović tvrdi da je riječ o krivičnom djelu, za koje je zaprijećena kazna do tri godine zatvora, ali i naglašava da je neophodno provjeriti da li je zaista riječ o zloupotrebi.

Bonus video: