Završen festival ekologije, muzike, zabave i filma "Buk fest 2018"

Završnicu festivala obilježila je šetnja učesnika obalom rijeke Bukovice, stazom dugom tri kilometra upravo tu gdje se vode ove rijeke namjeravaju sabrati u cjevovode planiranih mini hidroelektrana
0 komentar(a)
Buk fest, Foto: Obrad Pješivac
Buk fest, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.09.2018. 09:27h

Festival ekologije, muzike, zabave i filma "Buk fest 2018", koji se protekla dva dana održavao na obalama rijeke Bukovice, pratilo je preko 200 posjetilaca.

Na prvom festivalu, koji su organizovali Ekološki pokret "Donja Bukovica" uz podršku Opštine Šavnik i NVO"Ozon", učestvovali su i predstavnici Kanade, Austrije, Slovenije, Hong Konga, Mađarske, Albanije, Makedonije, Švedske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine okupljeni u Balkan river tour.

"Nastupili su muzičar Petar Dević glumac Velizar Kasalica i DJ Zed. Prikazan je dokumentarni film o rijeci Bukovici koji je snimljen na prostoru sela koja gravitiraju obalama ove rijeke. Održan je i okrugli sto na temu turističkih potencijala ovog kraja. Cilj nam je bio da promovišemo i valorizujemo turističke potencijale i kulturno istorijsku baštinu ovog prostora i mislim da smo u tome uspjeli", kazao je izvršni direktor Ekološkog pokreta “Donja Bukovica” Nikola Vemić.

Dodaje da je namjera da festival postane tradicionalan, najavljujući drugi po redu za početak avgusta naredne godine.

Završnicu festivala obilježila je šetnja učesnika obalom rijeke Bukovice, stazom dugom tri kilometra upravo tu gdje se vode ove rijeke namjeravaju sabrati u cjevovode planiranih mini hidroelektrana.

Galerija

Bonus video: