Na konkurs Pivare "Trebjesa" stigle 24 prijave

72 pregleda 1 komentar(a)
Nikšićka pivara
Nikšićka pivara
Ažurirano: 07.05.2015. 11:50h

Na konkurs Pivare "Trebjesa" za izbor najboljeg ekološkog projekta nevladinih organizacija stigle su 24 prijave iz 11 crnogorskih opština, što predstavlja najveći broj pristiglih prijava na konkurs koji Pivara raspisuje već četvrtu godinu.

Predloge projekata podnijele su podgoričke nevladine organizacije – "Zeleni Crne Gore", "Green Home", "Institut za zdravu hranu", "Skadar Lake", "Biospeleološko društvo", "Za vode Podgorice" i "Crnogorski evropski edukativni centar", pljevaljska "Da zaživi selo", dvije organizacije iz Cetinja "My Way – Moj put" i "Aktivna zona", tri iz Danilovgrada "Otvorena škola", "9. decembar" i "Devedeset devet", "Klub Velika" iz Plava, "Moje Rožaje" iz Rožaja, nikšićke "Volonteri Crne Gore", "Društvo mladih ekologa", "GEO Eko Montenegro", "Ekološki pokret Ozon" i "Zelena ideja", bjelopoljski "BRAIN", "Natura" iz Kolašina, "Arka" iz Budve i "NFO Sport CG" iz Bara.

"Veliki broj pristiglih prijava potvrda je ne samo da NVO sektor ima ideju kako da doprinese ljepšoj i zdravijoj životnoj sredini, već i povjerenja u nas kao partnere, koje smo zadobili kroz prethodna tri konkursa", kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari.

Komisija u sastavu Damira Kalač, novinarka i lokalni ekološki aktivista, Aleksandar Dedović, direktor "Alfa centra", NVO koja je pobijedila na prethodnom konkursu i dva predstavnika Pivare, u junu će izabrati najbolji projekat koji će biti nagrađen sa 10.000 eura.

"Prilikom razmatranja najboljeg projekta ocjenjivaće se problem ili potrebe koje se nastoje riješiti, aktuelnost, kvalitet, a posebno ciljne grupe i način njihovog uključivanja“, saopštili su iz Pivare.

Bonus video: