Novak Đoković da bude počasni građanin Nikšića

„Đoković je najblistaviji primjer kako njegoševska blagorodnost duše, stameni karakter, privrženost porodičnim i nacionalnim vrijednostima, posvećeno samoodricanje i fanatičan rad dostojanstveno utiru sebi zvjezdani put čiji neprolazni sjaj postaje inspiracija i uzor generacijama koje dolaze“, kazao je Raičević
129 pregleda 133 komentar(a)
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Vladan Raičević, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.05.2015. 10:37h

Odbornici Pokreta za promjene i Demokratskog fronta podnijeli su danas inicijativu da se Novak Đoković proglasi počasnim građaninom Nikšića. Predlog da Novak Đoković bude proglašen počasnim građaninom Nikšića potpisalo je svih 18 odbornika iz redova opozicije.

„Đoković je najblistaviji primjer kako njegoševska blagorodnost duše, stameni karakter, privrženost porodičnim i nacionalnim vrijednostima, posvećeno samoodricanje i fanatičan rad dostojanstveno utiru sebi zvjezdani put čiji neprolazni sjaj postaje inspiracija i uzor generacijama koje dolaze“, kazao je na konferenciji za novinare Vladan Raičević, odbornik DF-a iz PzP-a.

Prema njegovim riječima, titula počasnog građanina bila bi simboličan gest vraćanja duga i znak zahvalnosti prema najboljem teniseru svijeta.

Iako ga svojataju mnogi ne treba zaboraviti, istakao je Raičević, da su postojbina Đokovićevih predaka Nikšić i Jasenovo Polje.

„Činjenica je da jedan od najboljih sportista svijeta ima porijeklo i utemeljenje u gradu pod Trebjesom. Širom svijeta na najbolji način promoviše, časno bratstvo Đoković, koje je, kao što znamo, duboko utemeljeno u Nikšiću.Time promoviše i Nikšić i Crnu Goru, pa je jasan razlog zašto ovaj predlog treba podržati”, obrazložio je Raičević.

Dodao je da bi simbolično ozvaničenje građanske sapripadnosti pojačalo „našu kolektivnu svijest o obavezi pripadništva i udioništva u univerzalnim vrijednostima”.

Janko Milatović, odbornik DF-a iz redova Nove, kazao je da mu je drago što u podgoričkoj skupštini nije prošao predlog da Đoković bude počasni građanin glavnog grada jer „ako gdje treba da bude počasni građanin to je onda Nikšić, grad odakle su mu korijeni”.

Izrazio je nadu da će inicijativu, koja predstavlja želju ne samo opozicionih glasača već i glasača partije na vlasti, podržati i odbornici koalicije DPS-SDP.

Arsenije Lalatović, iz PZP-a, kazao je da će danas podnijeti inicijativu, a da će na prvoj sjednici SO koja je zakazana za 18.maj biti formirana komisija koja će se odrediti prema pomenutoj inicijativi dok će odbornici na sjednici koja bude održana u junu ili julu glasati o tome da Đoković postane počasni građanin Nikšića.

Bonus video: