Adžović prima više od 1.200 eura, Pejović gotovo 1.000 eura

Direktor Javne ustanove na Kakarickoj gori Aleksandar Radinović ima platu 945 eura
107 pregleda 0 komentar(a)
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.05.2015. 20:09h

Predsjednik Gradske opštine Tuzi Abedin Adžović prijavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa, mjesečnu platu od 1.233 eura.

Adžović je prijavio i da za angažman u Domu zdravlja prima 570 eura, a u istoj instituciji je i član upravnog odbora, za šta ne prima nadoknadu. Predsjednik GO Tuzi vlasnik je kuće, poslovnog i magacinskog prostora, kreditno je zadužen u NLB Montenegro banci. Adžović ima udio u “Telekomu” i “Plantažama”. Njegova supruga Antonija zaposlena je u NLB Montenegro banci, gdje zarađuje 350 eura. Ona je vlasnica imanja i kuće od 90 kvadrata u Banjaluci.

Direktor službe za zajedničke poslove Miodrag Pejović prijavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa, mjesečnu platu od 976 eura.

Pejović je vlasnik kuće od 65 kvadrata u Gornjim Kokotima i stana u Podgorici, a kreditno je zadužen u Societe generale Montenegro banci.

Načelnik Komunalne policije Goran Janković Komisiji je prijavio platu od 850 eura. Vlasnik je montažnog objekta od 50 kvadrata u Brskutu i stambenog od 66 kvadrata, sa pravom otkupa. Komisiji je prijavio i kredit od 35.000 eura u Hipotekarnoj banci.

Direktor Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori Aleksandar Radinović za obavljanje te funkcije mjesečno prima 945 eura. Komisiji je prijavio i vlasništvo nad stanom od 94 kvadrata u Podgorici. Radinović je kreditno zadužen u CKB banci, a njegova supruga Ana u Societe generale banci.

Direktor Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” Nebojša Burzanović je nakon stupanja na tu dužnost, Komisiji prijavio platu od 800 eura. Burzanović, koji je Komisiji prijavio i vlasništvo nad stanom u Podgorici, u banci ima ušteđevinu od 11.600 eura. Burzanović ima udio u “Jadranskom brodogradilištu” iz Herceg Novog, “Jugopetrolu” iz Kotora i u preduzeću “Plantaže 13. jul”.

Burzanović je kreditno zadužen u Societe generale banci. Na sajtu Komisije još nijesu objavljeni podaci za prošlu godinu za gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića i njegove zamjenike Borisa Mugošu i Časlava Vešovića.

Stijepović je, kako je ranije saopšteno "Vijestima" iz Komisije, dostavio svoje podatke, ali , zbog procedure, još nijesu objavljeni. Predsjednik Komisije Slobodan Leković juče nije odgovarao na pozive "Vijesti", kako bi saopštio da li su svoje podatke dostavili Stijepovićevi zamjenici.

Bonus video: