Pejović: Ukinuti saglasnost na Odluku o cijenama vode u Budvi

"Sporna je distributivna naknada po vodomjeru (plaća se bez obzira da li se voda troši ili ne), koja je prije iznosila dva eura, sada 8,09 eura, dok cijena kubika vode za građane, u ljetnjem periodu, sada iznosi 1,93 eura, a za privrednike 3,85 eura. Budvani plaćaju i 90 centi za kanalizaciju po kubiku utrošene vode, što ranije nijesu plaćali", kazao je Pejović
2 komentar(a)
Mijomir Pejović (Novina)
Mijomir Pejović (Novina)
Ažurirano: 06.05.2015. 14:00h

Demokratska Crna Gora apelovala je na budvansku Skupštinu da uvrsti u dnevni red naredne sjednice Predlog o stavljanju van snage rješenje kojim je data saglasnost na Odluku o cijenama usluga snabdijevanja vodom i prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda.

Skupština Opštine Budva je 13. avgusta prošle godine donijela Rješenje kojim je dala saglasnost na Odluku preduzeća Vodovod i kanalizacija.

"Ta odluka je uvela naknade i neprihvatljivo uvećala ionako visoke cijene kubika vode, što je dovelo, opšta je saglasnost građana, do udara na životni standard stanovnika Budve", ocijenio je odbornik Demokrata Mijomir Pejović.

On je u obrazloženju predloga rješenja kojim bi se povukla saglasnost SO Budva o toj odluci, naveo da cijena po kubiku vode, takvom odlukom, postala nesumnjivo jedna od najviših u Evropi, "svrstavajući se uz cijenu kubika vode koju plaćaju stanovnici Pariza i Berlina, a znatno premašujući onu koju plaćaju građani Madrida, Londona i Lisabona".

"Sporna je distributivna naknada po vodomjeru (plaća se bez obzira da li se voda troši ili ne), koja je prije iznosila dva eura, sada 8,09 eura, dok cijena kubika vode za građane, u ljetnjem periodu, sada iznosi 1,93 eura, a za privrednike 3,85 eura. Budvani plaćaju i 90 centi za kanalizaciju po kubiku utrošene vode, što ranije nijesu plaćali", kazao je Pejović.

On je poručio da se ne smije zaboraviti da su za takve iznose naknada i cijena, "ruku digli odbornici DPS-a, a odbornik SDP-a, iako je bio protiv, svojim prisustvom, potpuno svjesno i sa očiglednom namjerom, obezbijedio je kvorum i na taj način ponio svoj dio krivice za zagorčavanje života građanima Budve".

"Zbog svega, a isključivo radi interesa građana Budve, Demokrate pozivaju na što hitnije uvrštavanje u dnevni red i usvajanje predloženog rješenja, kojim bi se povukla saglasnost sa odluke o uvođenju navedenih cijena, nepodnošljivih za ogromnu većinu Budvana", rekao je Pejović.

On je dodao i da nemaju ništa protiv da se ti iznosi vrate onda kada standard građana Budve bude na nivou stanovnika Londona, Pariza ili Berlina.

Bonus video: